Νίκος Μωραΐτης: ΤΑ ΝΕΑ ως καθρέφτης

Έχω εδώ και χρόνια ένα υποκειμενικό κριτήριο για το εάν μία κυβέρνηση έχει ξεπουληθεί τελείως: τα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ. Όταν τα βλέπεις, είναι σαν να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη της Διαπλοκής.
του Νίκου Μωραΐτη

Έχω εδώ και χρόνια ένα υποκειμενικό κριτήριο για το εάν μία κυβέρνηση έχει ξεπουληθεί τελείως: τα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ.
Και μην επικαλεστεί κανείς το «κόκκινο εξώφυλλο» την ημέρα των εκλογών του Ιανουαρίου ή το «Εποχή Τσίπρα» την επομένη των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Αυτά δεν είναι παρά η αντίδραση ενός εκδότη που έχει πολεμήσει μανιωδώς τον αντίπαλο, βλέπει ότι έχει χάσει και, την ημέρα της νίκης του αντιπάλου, κάνει στροφή 180 μοιρών μπας και αποκτήσει μερίδιο στη νέα εξουσία.
Το χθεσινό και το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ δείχνουν τον μεγάλο πανικό ενός εκδότη που κυβερνούσε για δεκαετίες και ξαφνικά έμεινε εκτός. Ευτυχώς δείχνουν και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: ότι αυτή η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται μαζί του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ΤΑ ΝΕΑ ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Το «βρώμικο '89» δεν είναι τόσο μακριά στη συνείδηση αρκετών πολιτών που έζησαν εκείνα τα γεγονότα και θυμούνται τις κωλοτούμπες του Συγκροτήματος.
Είναι τόσο προφανής η σκοτεινή εμπλοκή του Συγκροτήματος στη σύγχρονη πολιτική ζωή της χώρας αλλά και τόσο απαξιωμένη η εικόνα του στον κόσμο, που κανείς -πλην Αδώνιδων- δεν τσιμπάει. Εδώ ο Εκδότης πήγε να δημιουργήσει εντυπώσεις με τη γάτα Ιμαλαΐων χρεώνοντάς την στον αντίπαλο και, εντέλει, η κοινή γνώμη αυτό που κατάλαβε είναι ότι η γάτα Ιμαλαΐων είναι… ο ίδιος.
Δεν υπάρχει λόγος για περισσότερα λόγια. Είναι φτώχεια, εν προκειμένω. Όταν βλέπεις ΤΑ ΝΕΑ, διαχρονικά, είναι σαν να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη της Διαπλοκής.
 Για ένα πράγμα θα ανησυχήσω: Αν κάποια στιγμή δω τα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ να γίνονται υποστηρικτικά προς τον πρωθυπουργό. Εκεί θα ξέρω ότι ο Τσίπρας συνθηκολόγησε με το Τέρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ