Διασπορά πανικού με αφορμή ένα θάνατο

Λαϊκό νοσκομείο








      
Η είδηση παίζει από το πρωί για τη 17χρονη πρόσφυγα που έχασε τη μάχη με τη ζωή στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη από τις 10 Απριλίου.
Η είδηση παίζει όχι σαν ένα θλιβερό γεγονός που οδήγησε την κοπέλα μετά από το δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι της όχι στην ελευθερία αλλά στον θάνατο.
Η είδηση παίζει βασικά ως πρόσχημα δημιουργίας φόβου και πανικού στους κατοίκους των γύρω περιοχών για την «επικινδυνότητα» του καταυλισμού στο Ελληνικό.
Μάλιστα ο θάνατος της κοπέλας «παίζει» σε συνδυασμό με την διαμαρτυρία που μία ημέρα πριν διατύπωσαν οι δήμαρχοι της γύρω περιοχής σχετικά με την κατάσταση μέσα στον καταυλισμό του Ελληνικού.
Από το «Πρώτο Θέμα» που έσπευσε να ισχυριστεί ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου μέχρι και τα υπόλοιπα έγκυρα και πονόψυχα ΜΜΕ, όλος ο «πόνος» για το θάνατο της προσφυγοπούλας αρχίζει και τελειώνει με τη γενική και τόσο βάναυση επίκληση μιας αόριστης «επικινδυνότητας».
Η νεαρή πρόσφυγας πεθαίνοντας άθελά της τροφοδοτεί ένα νέο γύρο «υγειονομικού» πανικού γύρω από το προσφυγικό, που έρχεται να γιγαντώσει ακατανόητες αντιδράσεις για υπαρκτά προβλήματα που όμως αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που διαμένουν σε ακατάλληλες για αυτούς συνθήκες. 
Τι έχουν να φοβηθούν οι κάτοικοι περισσότερο από το να αφήσουν να φωλιάσει στο μυαλό τους ένας παράλογος φόβος γι' αυτούς που ζήτησαν μόνο μια ελπίδα ζωής.
Αν άραγε ένα Ελληνόπουλο αρρώσταινε σε ένα δημοτικό σχολείο της περιοχής τους από γαστρεντερίτιδα ή από κάποιο θανατηφόρο μικρόβιο γρίπης, θα έδιωχναν την οικογένεια του από την περιοχή;
Επαναλαμβάνουμε δε ότι ακόμα δεν έχει καν γίνει γνωστή η αιτία θανάτου της νεαρής.
Είναι ντροπή για κάθε σκεπτόμενο πολίτη να επιτρέψει στον εαυτό του να πιστέψει ότι το δυσβάστακτο πρόβλημα των προσφύγων στο Ελληνικό ή όπου αλλού δεν εξασφαλίζονται γι' αυτούς οι σωστές συνθήκες διαβίωσης, θα του προκαλέσει κάποιου είδους βλάβη ή αρρώστια.
Πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχει ο κάτοικος των γύρω περιοχών από τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αναπτύσσουν στην παραλιακή οι οδηγοί συμπολίτες μας ή από την αλόγιστη χρήση φαρμάκων και χημικών, παρά από μια 17χρονη, νεκρή πλέον προσφυγοπούλα, που ζει στον καταυλισμό του Ελληνικού.
Μόνο η αλληλεγγύη και η φροντίδα σώζουν ζωές, ποτέ η αποστροφή και ποτέ ο φόβος.
Όσο για την οικογένεια της κοπέλας, ελπίζουμε τουλάχιστον να της δοθεί η στοιχειώδης στήριξη και συμπαράσταση στην τραγική αυτή στιγμή.
Σε αυτήν την οικογένεια οφείλουν να συμπαρασταθούν σήμερα οι 5 δήμαρχοι και μετά να αναζητήσουν χωρίς πανικό λύσεις.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)