Νίκος Μωραΐτης: «Ο ηλίθιος είναι σε όλα ηλίθιος»



Δύο πρωτοσέλιδα άρθρα και ένας Τζήμερος (bonus) από τη χθεσινή ημέρα. Γιατί όταν η Διαπλοκή έχει κέφια, αν μη τι άλλο βγάζει γέλιο.
του Νίκου Μωραΐτη
Πρωτοσέλιδο 1.
«Διόρισαν και τραγουδιάρη σύμβουλο στο Βούτση», γράφει στο χθεσινό του πρωτοσέλιδο το Πρώτο Θέμα, για ένα νέο που δουλεύει σε μεζεδοπωλείο και -κατά την εφημερίδα- διορίστηκε μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Το έντυπο που δημοσίευσε φωτογραφία του νεκρού Παύλου Φύσσα, που μπήκε στο νεκροτομείο να φωτογραφίσει το νεκρό Παντελίδη και που ξέπλυνε τη Χρυσή Αυγή όταν… περνούσε απέναντι γριούλες, ονομάζει κάποιον «τραγουδιάρη». Αν η πρόσληψη γινόταν επί Αντώνη Σαμαρά, ο νέος θα αποκαλούνταν «τραγουδιστής» και η εφημερίδα θα κυκλοφορούσε με ενθουσιώδες αφιέρωμα για την άνοδο ενός νέου ανθρώπου από τα χαμηλά στα ψηλά (μη σας πω ότι την επόμενη Κυριακή θα έδινε και δώρο το πρώτο του cd). Αλλά ο Σαμαράς δεν προσελάμβανε τραγουδιάρηδες. Συνεργαζόταν με… Παρθένους Νήσους και πάνω.
Πρωτοσέλιδο 2.
Ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι με τα τελευταία του άρθρα έχει γίνει κάτι που συνοδεύεται από τη γενική «των σκυλιών», επιμένει στις… γάτες. «Πετάει, πετάει η γάτα» τιτλοφορείται το τραγικό πρωτοσέλιδο άρθρο του, το οποίο περιγράφει πώς ο νεοεκλεγείς τότε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περίμενε στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, μπήκε μέσα ο Τέως, τον χαιρέτησε ο Τέως, ο Τσίπρας δεν τον γνώρισε και σε λίγο τον γνώρισε και του είπε «συγγνώμη, δεν σας γνώρισα». Βαθύ το πολιτικό νόημα του άρθρου, όπως αντιλαμβάνεστε. Προοιονίζεται συμμαχία Αριστεράς – Βασιλοφρόνων! Το άρθρο θα μπορούσε να τιτλοφορείται «ψάχνω, ψάχνω να σου βρω σκάνδαλα Αλέξη μου, δεν σου βρίσκω, είμαι απελπισμένος και έτσι γράφω ό,τι θυμηθώ». Μακρύ όμως όλο αυτό για τίτλος. Οπότε επιλέχτηκε η κοντύτερη γάτα. Ο πνιγμένος από το τρίχωμα της γάτας του πιάνεται αλλά, αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει κανένας αξιόπιστος σύμβουλος εκεί στο ΔΟΛ να πει στον ιστορικό εκδότη ότι τέτοια κείμενα δείχνουν μόνο πανικό και προκαλούν μόνο θυμηδία; Εκτός αν, τώρα που κατηγορείται για κακούργημα, στοχεύει στον οίκτο των πολιτών.
Για να αρχίσει καλά η εβδομάδα, λέω να μην περιοριστώ μόνο στη θυμηδία αλλά να σας χαρίσω και το άφθονο γέλιο.
Στις εκλογές των Νοσοκομειακών Γιατρών, πρώτο ήρθε το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ (53 ψήφοι), δεύτερος ο συνδυασμός των ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΛΑΕ – Ανεξαρτήτων (52 ψήφοι), τρίτος ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ (49 ψήφοι) και ακολούθησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μόλις έμαθε, λοιπόν, τα αποτελέσματα ο Θάνος Τζήμερος, έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook (δική σας χωρίς περικοπές και παρεμβάσεις):
«Πρώτο το ΚΚΕ, δεύτεροι ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ στους νοσοκομειακούς γιατρούς!!! Μπορεί γιατρός που ψηφίζει ένα από αυτά τα κόμματα να είναι καλός γιατρός; Αποκλείεται! Το ξαναλέω: ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!! Ο εγκέφαλος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όταν αξιολογεί δεδομένα και λύνει προβλήματα. Αν είναι κολλημένος σε ιδεοληψίες ή δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει μόνο σε πολιτικής φύσης προβλήματα. Ο ορθολογιστής είναι σε όλα ορθολογιστής και ο ηλίθιος είναι σε όλα ηλίθιος. Το ότι τόσοι πολλοί γιατροί ονειρεύονται ένα σταλινικό καθεστώς στο οποίο όλοι θα πληρώνονται με την ώρα, (δείτε τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ) δηλαδή θα παίρνουν όσο κι ο θυρωρός του νοσοκομείου, (ασχέτως αν όταν μεταναστεύουν πηγαίνουν στις ΗΠΑ ή στη Δυτ. Ευρώπη) είναι αδιάσειστη απόδειξη του μεταπολιτευτικού εξευτελισμού της Παιδείας, η οποία παράγει αμόρφωτους πτυχιούχους και αδιαφορεί για την άσκηση των νοητικών τους δεξιοτήτων και για τη συνολική τους καλλιέργεια».
Σημείωση 1: Η παιδεία έχει όντως ευτελιστεί, αλλιώς ένας πολιτικός θα ήξερε πού να βάλει τις παρενθέσεις και πού τα κόμματα.
Σημείωση 2: Δεν πρόκειται βέβαια για πρωτοσέλιδο, αλλά θα μπορούσε ο νεοφιλελεύθερος πολιτικός να έχει βάλει τίτλο στην ανάρτησή του: Ο ηλίθιος είναι σε όλα ηλίθιος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ