«Kαθίστε κάτω!..»

Η οικογενειοκρατία στη χώρα μας αποτελεί τη μεγάλη της πληγή... | ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ





Οργίλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απ’ το βήμα της Βουλής, ένα απαιτεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συμμορφωθεί και... «να καθίσει κάτω», στη θέση την πρωθυπουργική!
Πρωτοφανές γεγονός μη σεβασμού του θεσμικού ρόλου του πρωθυπουργού και αήθης πράξη πολιτικού πολιτισμού, η στάση του νεοδημοκράτη αρχηγού.
Ο θεσμικός ρόλος του πρωθυπουργού, ο υπέρτατος συνταγματικά κατοχυρωμένος, προσβάλλεται βάναυσα απ’ τον αυθάδη τρόπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η θρασύτητα... με υψηλή «νομιμότητα» στέλνει θερμό χαιρετισμό προς ανυπακοή σε κάθε άθλιο ιθαγενή να παρανομεί.
Και η αιτία... η έλλειψη επιχειρημάτων αντιμετώπισης αδιάσειστων στοιχείων, ιδιαίτερης μεταχείρισης προνομιούχων Ελλήνων μεγιστάνων του πλούτου, με μεταμεσονύχτιες επείγουσες νομοθετήσεις, απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
ΠότεΟταν οι φτωχοί, άνεργοι και περιφρονημένοι συνωστίζονται στα συσσίτια, στα παγκάκια και στις ουρές για τα ξένα!
Δεκατρείς «παρεμβάσεις», υπέρ βιομηχάνων, εφοπλιστών, επιχειρηματιών και κάλυψης «δικών μας παιδιών»... η αιτία της πολιτικής αντιδικίας.
Κι όταν υπάρχουν και τιμολόγια υψηλών αμοιβών προς χάριν του κομματικού συμφέροντος... τότε δεν έχουμε ανάγκη μαρτύρων, αλλά αδυναμία συγκράτησης της ψυχραιμίας.
Πατήρ του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρωταγωνιστής στην ελληνική πολιτική ζωή για περίπου 70 χρόνια.
Κατηγορήθηκε όσο κανείς για αποστασία, προδοσία των αρχών της δημοκρατικής παράταξης, ως αρχιερέας της διαπλοκής, ως αδίστακτος υπηρέτης ανωμάλων λύσεων (βασιλικό πραξικόπημα) και ως θεμελιωτής ή λάτρης του πελατειακού κράτους.
Μέσα σ’ ένα τέτοιο οικογενειακό περιβάλλον, μεγάλωσε και ανετράφη ο πορφυρογέννητος Κυριάκος. Ευχή όλων ήταν μία, να γίνει μια μέρα ο «πρωθυπουργός» της χώρας.
Μοναδική αυτή η ευχή κι άγνωστη για κάθε άλλον Ελληνα πολιτευτή. Κι απ’ αυτή την ευχή ξεκινά η ανατροφή του Κυριάκου με μοναδικό σκοπό μια μέρα η χώρα να σωθεί... απ’ αυτόν, της οικογενειοκρατίας τον υιόν.
Η οικογενειοκρατία στη χώρα μας αποτελεί τη μεγάλη της πληγή, που εξέθρεψε την ευνοιοκρατία και φαυλοκρατία.
Ανέδειξε την αναξιοκρατία ως προσόν και καθυπόταξε τα συμφέροντα του λαού στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.
Η «κλωνοποίηση» στην ελληνική πολιτική ζωή είναι φαινόμενο αντάξιο της σημερινής της οικονομικής και αξιακής καταστροφής.
Το για δεκαετίες «γάντζωμα στην εξουσία» αντιπαρατίθεται μ’ αυτό της δίκαιης αγανάκτησης των σημερινών πολιτών, για λίγους μήνες εξουσίας.
Οι αιωνόβιοι πολιτικοί της καταστροφής απειλούν «τους νεοσσούς» της αλλαγής.
Οι 8 μήνες εξουσίας όμως αποτελούν κίνδυνο για τους «πυλώνες» εξουσίας (ΜΜΕ-μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες και κέντρα αποφάσεων).
Και τι ειρωνεία; Ως αντίπαλο και «τρόφιμο της χώρας» επιδεικνύει... τον φτωχό Καρανίκα με ένσημα του ΙΚΑ.
Με βαρύ φορτίο την οικογενειοκρατία και το παρελθόν του πατρός, έχει κάθε λόγο ν’ αποκαταστήσει «την τιμή» ενός αμαρτωλού τέτοιου παρελθόντος με... αποπροσανατολισμό.
Αυταρχικός, εριστικός και προκλητικός, δίνει τη μάχη υπέρ των μεγάλων συμφερόντων της παράταξης.
Η χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, κι όχι η ανεξαρτητοποίησή της, αποτελεί κοινό μυστικό, αφού το 80% του λαού και ο υπουργός Δικαιοσύνης το επιβεβαιώνουν.
Και το αδιανόητο για τον Κυριάκο, να έχει αντίπαλο τον Αλέξη πρωθυπουργό, «χωρίς μόρφωση» αμερικανικών κολεγίων, χωρίς τήβεννο, χωρίς οικογενειοκρατική καταγωγή. Τι ντροπή!
Είναι η ώρα που απ’ το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος με θράσος κραυγάζει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της χώρας«Κάθισε κάτω! Κάθισε κάτω!»
Και ο πρόεδρος της Βουλής, προστάτης των θεσμών, δηλώνει απών;
ΥΓ.: Δεν γνωρίζω πώς θ’ αντιδρούσε ο αρχιεπίσκοπος, αν ο μοναχός Ευλόγιος τολμούσε να του απευθύνει αυτή την προστακτική!
*γιατρός, Ιωάννινα
⧫ Η επιστολή δημοσιεύτηκε στη στήλη «Ελεύθερη Εκφραση» του σημερινού φύλλου της «Εφημερίδας των Συντακτών»
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)