Spiegel: Και ο Σόιμπλε σε ύποπτες συναλλαγές στον Παναμά



Αποκλειστικές πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αγνόησε επανειλημμένα πληροφοριοδότη που ήθελε να αποκαλύψει ύποπτες γερμανικές συναλλαγές μέσω offshore στον Παναμά!
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Βέρνερ Γκάτσερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αρνούνταν επί σειρά ετών να έρθουν σε επαφή με τον συγκεκριμένο πληροφοριοδότη.
 Όπως επισημαίνει το Spiegel και μεταδίδει η Deutsche Welle, «ούτε ο Σόιμπλε, που τώρα ανοίγει μέτωπο κατά των offshore εταιρειών, ούτε ο Γκάτσερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού ομίλου (Bundesdruckerei), αντέδρασαν επί σειρά ετών στην προσφορά» του πληροφοριοδότη που είχε απευθυνθεί και στους δύο προσωπικά.
Το περιοδικό αναφέρει μάλιστα ότι η offshore εταιρεία Billingsley Global Corporation, που χρησιμοποιούσε το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο, αναφέρεται επίσης στα Panama Papers. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca, που βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων στα «Έγγραφα του Παναμά».
Πάντως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι μετά από «πολυάριθμες εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες δεν διαπιστώθηκαν νομοθετικές παραβιάσεις», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι  εξετάζεται εκ νέου η επίμαχη «συναλλαγή στη Βενεζουέλα».
Πηγη www.topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ