Συγγνώμη για την υγειονομική διάταξη 39Α ζήτησε ο Θ. Ρόζενμπεργκ

                                                    Ημερίδα για το «στίγμα» του Aids | ΕΦ.ΣΥΝ.



 Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ στην ειδική ημερίδα για το «στίγμα» του Aids που διοργάνωσε η Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και ο σύλλογος οροθετικών «Θετική Φωνή» αφού τίμησε τη μνήμη των στιγματισμένων οροθετικών γυναικών της διάταξης 39Α, ζήτησε δημόσια συγγνώμη και εξέφρασε τη συμπαράστασή όλων στους οικείους τους.
Συγκεκριμένα, είπε:
""H σχέση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τους πολίτες αμαυρώθηκε το 2012 με την απαράδεκτη στάση της διεύθυνσης και της διοίκησης του οργανισμού που έξω από κάθε δεοντολογία, πέρα από κάθε τήρηση του ιατρικού όρκου και σε αντίθεση με τις διεθνώς παραδεδεγμένες επιστημονικές κατευθύνσεις συνέβαλε στον υποχρεωτικό έλεγχο των ευάλωτων γυναικών, παρέδωσε στην αστυνομία ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δέχτηκε να συναινέσει στη δημοσίευση φωτογραφιών των ονομάτων των γυναικών με το δήθεν πρόσχημα προστασίας της δημόσιας υγείας.
Η κατάπτυστη αυτή ενέργεια είχε την πλήρη κάλυψη και στήριξη της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και αποτέλεσε μια μελανή κηλίδα της χώρας μας, οδήγησε στη ντροπιαστική για την Ελλάδα καταδίκη πλήθος φορέων. Οι παραπάνω ενέργειες οδήγησαν σε ανύποπτο πόνο τις γυναίκες και τις οικογένειες τους ενώ πολλές από αυτές δε βρίσκονται σήμερα στη ζωή.
Από τη θέση αυτή τιμούμε τη μνήμη τους και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους οικείους τους.
Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη εξ ονόματος του οργανισμού που αν και θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρωτοπορία της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων καθοδηγήθηκε από σκοταδιστικές και αντι - επιστημονικές προκαταλήψεις. ""
Πηγη www.efsyn.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)