«Θα εμποδίσουμε όσους προσπαθούν να βυθίσουν την Ελλάδα»

Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα Σύμφωνα με τον Τζάνι Πιτέλα, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ΔΝΤ προσπαθούν «να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» | EUROKINISSI

Σε συνέντευξή στην ιστοσελίδα Euractiv, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί η διαπραγμάτευση με αυτήν του περασμένου καλοκαιριού.
«Η παρούσα κατάσταση είναι η επανάληψη μιας ταινίας που παρακολουθήσαμε πριν από έναν χρόνο, με τους ίδιους ηθοποιούς. Από τη μία πλευρά το ΔΝΤ, από την άλλη οι Γερμανοί καρχαρίες, του είδους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν διαστρεβλωμένα μέσα για να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα έθνος που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και απέναντι στην προσφυγική κρίση», είπε ο Τζάνι Πιτέλα.
Σε ερώτηση για τον ρόλο και τη στρατηγική που ακολουθεί στη διαπραγμάτευση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πώς εξηγεί τις «συστηματικές επιθέσεις» του στην ελληνική κυβέρνηση, ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών τόνισε ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Γερμανοί θέλουν να δουν την Ελλάδα να βυθίζεται, όμως οι Σοσιαλιστές σκοπεύουν να τους εμποδίσουν».
Η ελληνική κυβέρνηση αξιολογεί ως σημαντική την ισχυρή υποστήριξη που έχει εκδηλωθεί από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές προς την ελληνική κυβέρνηση.
Επίσης, εκτιμάται ότι αυτή θα ενισχυθεί και με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση των σοσιαλιστικών κομμάτων που θα γίνει περί τα τέλη Μαΐου στη Ρώμη.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)