«Όχι» στο ασφαλιστικό με δυναμικές κινητοποιήσεις

ΑΔΕΔΥ και Πρωτοβάθμια ΣωματείαEUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Σε εξέλιξη από τις 12 το μεσημέρι είναι το απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και η πορεία προς τη Βουλή, που διοργάνωσαν ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία. Από τις 11 κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας.
Ωστόσο, οι δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο, τόσο ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, όσο και για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Με τα 48ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο κατ’ αρχάς απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο νομοσχέδιο, το οποίο αποκαλούν «ασφαλιστικό και φορολογικό οδοστρωτήρα».
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή, 8 Μαΐου, οπότε θα εορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά.
Εκτός από το σημερινό συλλαλητήριο, αύριο Σάββατο, για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων στην πλατεία Συντάγματος.
Την Κυριακή, ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αλλά και ψήφισης του νομοσχεδίου, τα συνδικαλιστικά σωματεία απευθύνουν νέο κάλεσμα σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Στόχος την αποτροπή της ψήφισης του νομοσχεδίου που προβλέπει «νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή είτε μέσω της έμμεσης είτε μέσω της άμεσης φορολογίας», όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. 
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».
Ήδη για το πρωί της Κυριακής υπάρχει προγραμματισμένο συλλαλητήριο στις 10.00, την πλατεία Κλαυθμώνος για την Πρωτομαγιά.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζει συλλαλητήριο για την Κυριακή, στις 11.00, έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Το ΠΑΜΕ

Με τρεις δικές του συγκεντρώσεις κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό το ΠΑΜΕ.
Σε εξέλιξη στην πλατεία Ομονοίας, από τις 11.00 στην Ομόνοια είναι το σημερινό συλλαλητήριό του.
Δημήτρης ΚουτσούμπαςΑπό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια | EUROKINISSI
Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε όλους τους εργαζομένους σε δυναμική κινητοποίηση και τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι η σύγκρουση «δύο κόσμων», αυτού της δουλειάς, που υποφέρει και του κόσμου του πλούτου και της διαφθοράς.
Για το Σάββατο στις 6.00 το απόγευμα υπάρχει προγραμματισμένο στο ίδιο σημείο νέο συλλαλητήριο, ενώ την Κυριακή στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «Εφτασε η ώρα της μάχης» και καλεί τους εργαζόμενους «να νεκρώσουν τα πάντα».

Και η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία από την Πέμπτη έχει ξεκινήσει καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ, δημαρχεία και λοιπά δημοτικά κτίρια.
Λόγω των προβλημάτων που ενδέχεται να υπάρξουν στην αποκομιδή απορριμμάτων, δήμοι της χώρας αναμένεται να απευθύνουν έκκληση στους δημότες να μην αποθέτουν σκουπίδια στους κάδους.
Σε 48ωρη απεργία προχώρησε από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσαν ότι θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή.

Αγρότες το Σάββατο στην Αθήνα

Το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα έχει παναγροτικό-παλλαϊκό χαρακτήρα, καθώς συμμετοχή έχουν ανακοινώσει αγρότες της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Η προσυγκέντρωση των αγροτών θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη, ώστε να λάβουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό του ΠΑΜΕ συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια.
«Δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσουν» υπογραμμίζει η Συντονιστική και καταγγέλλει την κυβέρνηση «που σαν τον εγκληματία, προσπαθεί να τελειώσει στα γρήγορα τη «βρομοδουλειά» και αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο».
 «Η αγροτιά, μαζί με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα δώσουμε για άλλη μια φορά, αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την πολιτική τους» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ