Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Μισή ανάσα

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Τσίπρας | AP Photo/ Yorgos KarahalisΓια όσους δεν έχουν το έχουν καταλάβει ακόμα, οι δανειστές συμβιβάστηκαν μεταξύ τους (δηλαδή ο Σόιμπλε με τη Λαγκάρντ) ώστε να συνεχίζουν τον διαρκή εκβιασμό τους εναντίον της οικονομίας και της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, κρατώντας ανοιχτή (και υπό αναδιαπραγμάτευση) την ημερομηνία καταβολής της δόσης του φθινοπώρου 2016 των 2,8 δισ. ευρώ, με τα οποία το ελληνικό Δημόσιο θα πλήρωνε τις οφειλές του σε ιδιώτες.
Για να μη μιλήσουμε για την αναδιάρθρωση του χρέους, για την οποία «δεσμεύτηκαν» και την οποία θα δούμε... εν ευθέτω.
Και έως τότε μαζί με τους δανειστές η Ν.Δ. θα συνεχίσει να καταγγέλλει ό,τι κάνει η κυβέρνηση για να τη φθείρει, ο ένας φιλόδοξος τεχνοκράτης κ. Προβόπουλος ήδη εκτίμησε ότι «σε κάθε περίπτωση, μια χρεοκοπία -την οποία θα προκαλούσε η απουσία της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης- θα είχε ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες» και ο άλλος εφεδρικός πρωθυπουργός, ο Γ. Στουρνάρας, ανησυχεί διαρκώς για τη «σταθερότητα» (και διώχνει καταθέσεις) ενώ δέχεται στο μέγαρο της Τράπεζας της Ελλάδας την (Μένουμε Ευρώπη Ανευ Όρων) πολιτική ηγεσία της κεντροδεξιοαριστεράς του τόπου.
Ούτε μια ολόκληρη ανάσα δεν αφήνουν να πάρει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην της επιτραπεί να βάλει μπρος το παράλληλο (αντινεοφιλελεύθερο κοινωνικό) πρόγραμμά της.
Πηγη www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου