Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Σοβαρά τώρα;

Πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη είδαν ξανά χθες στη Βουλή εισηγητές της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου, παρουσιάζοντας προφανώς σοβαρά κενά μνήμης.
...Κουμπάροι, καρτέλ στο γάλα, βασικός μέτοχος και ΜΜΕ, προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, απαγωγές Πακιστανών, κρατικές διαφημίσεις σε υπόδικους, παραδικαστικό, υποκλοπές, υπόθεση ζαρντινιέρα, εξαγορά της εταιρείας Γερμανός, ομόλογα, χρηματιστήριο, μίζες για όπλα, Βατοπέδι, Ολυμπιακό Χωριό, αυθαίρετα υπουργών, εξαγορά ΟΤΕ, SIEMENS, υπεξαιρέσεις δημοσίου χρήματος, αυτοκτονία υπαλλήλου πολεοδομίας, παραχώρηση δανείων σε υπερχρεωμένους επιχειρηματίες, C4I, ENERGA-HELLAS POWER, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, υπόθεση Παυλίδη, σκάνδαλο ΕΤΒΑ, TOR-M1, κακοτεχνίες στους οδικούς άξονες, πάρτι εργολάβων, λίστες στις ξένες τράπεζες, offshore και τριγωνικές συναλλαγές, Εθνικό Κτηματολόγιο, υπόθεση Στέγγου-Πάχτα, πώληση Ολυμπιακής στη MIG, πώληση ΟΠΑΠ, ιερές μπίζνες με χαρτιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, άρματα Λέοπαρντ, Ερυθρός Σταυρός και «Ερρίκος Ντυνάν»-Μαρτίνης, δάνεια στο Μέγαρο και στον ΔΟΛ, υπόθεση Βγενόπουλου-Τράπεζας Κύπρου, υπόθεση Ρόντου, Λαυρεντιάδη, Μαυρίκου, παράνομη λειτουργία καναλιών, δόλιες πτωχεύσεις με εργαζόμενους απλήρωτους, σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις ΜΜΕ με διαφημιστικά πακέτα και προσωπικά δάνεια, συνεχείς αναχρηματοδοτήσεις κομμάτων, στημένοι αγώνες, ατιμώρητα ρατσιστικά εγκλήματα, υπερβάσεις αυθαιρεσίας από τα σώματα ασφαλείας, απευθείας αναθέσεις, στημένοι διαγωνισμοί...
Η μνήμη ανατρέχει σε όλα αυτά και πολλά άλλα αναρίθμητα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν κάποιες από τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, με τις περισσότερες όμως να λιμνάζουν, ακόμα και να παραγράφονται, χάρη πάντα σε κάποια «θεϊκά» και αόρατα χέρια που γνώριζαν και γνωρίζουν τους μηχανισμούς της.
Σήμερα οι πολιτικοί που ανήκουν στη Ν.Δ. αλλά και στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν… παρέμβαση και μάλιστα πρωτοφανή στη Δικαιοσύνη. Σήμερα ο λόγος ενός επιχειρηματία, του οποίου η υπόθεση εκδικάζεται στην Κύπρο με τους δύο βασικούς συνεργάτες του να έχουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους, κρίνεται αρκετός για να γίνει λόγος στη Βουλή και στα ΜΜΕ περί πρωτοφανούς παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.
Η υπό δικαστική κρίση απόφαση μιας εισαγγελέως να οδηγήσει στο αρχείο μια υπόθεση που θεωρήθηκε από όλα τα ΜΜΕ όταν βγήκε στο φως ως τεράστιο σκάνδαλο, είναι το βασικό επιχείρημα στα περί παρέμβασης. Ενας επιχειρηματίας βρέθηκε υπό δικαστική διερεύνηση και η υπόθεσή του τέθηκε στο αρχείο. Η Δικαιοσύνη σε ανώτατο επίπεδο θέλει να ελέγξει αν αυτό έγινε σωστά και αν όντως η εισαγγελέας που την έθεσε στο αρχείο ήταν αρμόδια για να το πράξει.
Γιατί άραγε εκδηλώθηκε τέτοια ταυτόχρονη αντίδραση; Μάλλον αυτό έχει την εξήγησή του. Προφανώς συνηθισμένοι επί δεκαετίες όλοι όσοι ατιμώρητα βυσσοδόμησαν σε βάρος του δημοσίου χρήματος και των πολιτών ανατρίχιασαν με την πιθανότητα το ατιμώρητο να πάψει να αποτελεί κανονικότητα.
Προφανώς όσοι τους υποστήριξαν και κέρδισαν εξουσία και δύναμη σπεύδουν τώρα με τα επιχειρήματα περί παρεμβάσεων να ανακόψουν μια διαφορετική πορεία εφαρμογής του δικαίου. Ποιος στ’ αλήθεια πολίτης της χώρας πιστεύει ότι σήμερα γίνεται η φοβερή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης;
Πηγη www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου