Niko Ago: H Άννα κολυμπάει στα σκ@τ@



Του Niko Ago
Αντιγράφω αυτούσιο «στάτους» της Άννας Παναγιωταρέα, από τη σελίδα της στο facebook:
«Πρώτη μέρα στο σχολείο & η δασκάλα παίρνει παρουσίες…
– Μεχμέτ Αλί Αρκαντάν;
– Παρών….
– Μουχτάρ Αλ Σαρουί ;
– Παρών.
– Γιόν Κιμ Λι Γκονγκ ;
– Παρών.
– Χατζή Λαζά Ρουμίχ Αλής;
Τίποτα! Ησυχία.
– Χατζή Λαζά Ρουμίχ Αλής, επαναλαμβάνει η δασκάλα.
Πάλι τίποτα.
Κι εκεί που ετοιμάζεται να σημειώσει απουσία η δασκάλα, ένα παιδάκι δειλά-δειλά σηκώνει το χέρι του από την τελευταία σειρά και λέει:
– Κυρία, μάλλον εγώ είμαι αυτός, αλλά το όνομά μου δεν διαβάζεται έτσι, Χατζηλαζάρου Μιχάλη με λένε !!!!!! …..».
Θα μπορούσαν να ειπωθούν αμέτρητα λόγια, για το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία αυτού του ατόμου. Ακόμα περισσότερα θα μπορούσαν να ειπωθούν για τους μισθούς της από το Δημόσιο και παρεμφερή ιδρύματα. Για τη σχέση της με τον συλληφθέντα πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» και του Ερυθρού Σταυρού και τα λεφτά που «τσέπωνε» από αυτόν- φυσικά όχι από τη τσέπη του- χωρίς κανείς να ξέρει για ποια ακριβώς δουλειά. Ίσως μάλιστα, ακόμα και η ίδια να μη το γνωρίζει αυτό. Ούτε αυτός που την πλήρωνε.
Μόλις λίγο καιρό πριν, με αυτό το άρθρο, ασχοληθήκαμε μαζί της. Και δεν της αξίζει κουβέντα παραπάνω. Ωστόσο, αξίζει κανείς να διαβάσει τι της έγραψαν οι… φίλοι της, κάτω από το συγκεκριμένο στάτους. Αντιγράφω μερικά σχόλια:
«ντροπη σου και μονο». «Πόσο πήγε τον μήνα αυτό;», «δεν αισχυνεστε καν για τους παχυλους μισθους σας επι μαρτινη!», «Σιχαμενη!», «Κυρα δασκάλα του κώλου σε φτύνουμε, δε βρέχει», «Racist garbage. You should be ashamed of yourself.», «Κυρια Άννα μας χίλιες φορές η Ελλάδα να φιλοξενεί ξεριζωμένα προσφυγόπουλα και να μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας παρά να πληρώνει εσάς 8.000 ευρώ /μηνα για άγνωστο σκοπό στο Ερρίκος Ντυνάν.Και να ήταν μόνο τα 8.000ευρω.Προσπαθώ να θυμηθώ πόσες θέσεις δημοσίου έχετε κοσμήσει και να υπολογίσω πόσα γεύματα για Έλληνες άπορους θα έβγαιναν,αφού σας ενοχλούν οι ξένοι δηλαδή…», «Βρωμοψυχη»,  «Πολυτάλαντη και περιζήτητη ή κ.Παναγιωταρεα.Αμφιπολη,Πανεπιστημια,εφημεριδες,καναλια,νοσοκομεια κλπ.Με το αζημιωτο φυσικά.Βγαζει και πολύ γέλιο.Οχι με τα ανέκδοτα της.Με τα ρεζιλικια της.», «Πολύ επιτυχημένο,γέλασαν όλοι οι ψηφοφόροι της χρυσής αυλής.», «Είσαι μια ρατσίστρια, γεμάτη μίσος και κακία. Αυτό που αξίζεις είναι μόνο ο χλευασμός.», Πνευματώδες το ανέκδοτο, κ. Άννα, φαίνεται ότι είστε πανεπιστημιακός. Αλήθεια, διδακτορικό έχετε; «Γιατί το ψάχνω και δε μπορώ να το βρω. Αν έχετε την καλοσύνη, στείλτε μου την παραπομπή όποτε βρείτε λίγο χρόνο.», «Για πες μας ένα ανέκδοτο και για τα μισθά σου στο Ντυνάν…» κλπ.
Αυτά είναι μόνο μερικά και μάλλον τα πιο ήπια. Υπάρχουν πολλά άλλα που την σκυλοβρίζουν. Κάτι που είναι μάταιο, θαρρώ. Η Άννα δεν κατανοεί ότι την φτύνουν. Ή, ίσως της αρέσει ακριβώς αυτό. Μου θυμίζει πάντως τον βασικό «ήρωα» της ταινίας «Τελευταία Έξοδος:Ρίτα Χέιγουορθ» αλλά από την ανάποδη. Εκεί, ο σπουδαίος Tim Robins, στο ρόλο του ισοβίτη, πρώην τραπεζίτη Άντι Ντιφρένς, κολυμπάει στα σκ@τ@ για να βρει την ποθούμενη ελευθερία του. Και η Άννα κολυμπάει στα σκ@τ@. Χωρίς να αναζητά κάποια ελευθερία αλλά επειδή αυτός είναι ο φυσικός της χώρος. Ο υπόνομος της δημοσιογραφίας και της ιστορίας. Εκεί ανήκει. Και όσο κανείς την ψάχνει, τόσο περισσότερο λερώνεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ