Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Από 1ης Ιουλίου η έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές

Στο κέντρο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης | ΕUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος ανήγγειλε, επίσης, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Αλβανία και τη σύγκληση γενικής συνέλευσης στις 30 Ιουνίου για την εκκίνηση των διαδικασιών πώλησης του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με όσα προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους.
Η έκπτωση του 15% αφορά -όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης- πέντε εκατ. καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, ενώ είναι ανοιχτή και στους υπόλοιπους 2,1 εκατ. που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν εφόσον ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 380 εκατ. ευρώ από μεγάλες επιχειρήσεις (υψηλή τάση), 260 εκατ. από το Δημόσιο και 1,85 δισ. από μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά (χαμηλή και μέση τάση). Δηλαδή, προσεγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ συνολικά.
Δεδομένης της ύπαρξης του κοινωνικού τιμολογίου και της δωρεάν παροχής ρεύματος σε περιπτώσεις μεγάλης φτώχειας, για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που δεν πληρώνουν δεν υπάρχει δικαιολογία, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κάνοντας παράλληλα λόγο για ανησυχητικά σημάδια επανεμφάνισης του κινήματος «δεν πληρώνω».
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, περίπου 1,3 εκατ. καταναλωτές οφείλουν μέχρι 500 ευρώ (συνολικά 150 εκατ.), άλλες 280.000 οφείλουν από 500-1.000 ευρώ (άλλα 150 εκατ.), ενώ μέχρι στιγμής έχουν διακανονισθεί χρέη ύψους 575 εκατ. ευρώ από 180.000 καταναλωτές.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διευκρίνισε ότι η μείωση δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά θα ισχύσει για όσους είναι ή γίνονται συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή/και ρυθμίζουν τα χρέη τους. Έτσι, η διατήρηση της έκπτωσης θα εξαρτάται από τη συνέπεια των καταναλωτών στην πληρωμή οφειλών και διακανονισμών.
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου