Μείωση 15% στα τιμολόγια ρεύματος για συνεπείς


Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες ούτε για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι εκπτώσεις ούτε για το πόσοι και πότε θα τις δικαιούνται | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


«Δωράκι» στους συνεπείς καταναλωτές ρεύματος προετοιμάζει η ΔΕΗ με τη μείωση κατά 15% των τιμολογίων ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους.
Το ανακοίνωσε επίσημα χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μανόλης Παναγιωτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας πως το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα, πιθανόν από τον Ιούλιο, καθώς η σχετική εισήγηση θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Οι μειώσεις 15% θα αφορούν το σκέλος της ηλεκτρικής ενέργειας και όχι τις υπόλοιπες χρεώσεις, με αποτέλεσμα η τελική έκπτωση στο σύνολο του λογαριασμού να είναι περίπου 10% ή περίπου 50-60 ευρώ τον χρόνο για κάθε 600 ευρώ ετησίως.
Η εταιρεία δεν έδωσε πάντως λεπτομέρειες ούτε για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι εκπτώσεις ούτε για το πόσοι και πότε θα τις δικαιούνται.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ εξήγησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με γνώμονα την πτώση των τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο (η ΔΕΗ εξοικονόμησε πάνω από 150 εκατ. ευρώ), τα αποτελέσματα του προγράμματος διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών (διακανονίστηκαν χρέη 430 εκατ. ευρώ), καθώς και τη δραστηριοποίηση εναλλακτικών προμηθευτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι ιδιώτες ανταγωνιστές της ΔΕΗ που έχουν μερίδιο κοντά στο 6% δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τις εξαγγελίες για μειώσεις στα τιμολόγια, υποστηρίζοντας ότι αυτές θα έπρεπε να δρομολογηθούν αφού πρώτα ξεκινήσουν οι δημοπρασίες φτηνής υδροηλεκτρικής και λιγνιτικής ενέργειας μέσω των οποίων οι ιδιώτες προμηθευτές θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ανταγωνιστικά «όπλα» της ΔΕΗ.
Σημειώνεται πως ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής (που ασχολείται με τις νησιωτικές και τις ορεινές περιοχές) ότι κατά το φετινό καλοκαίρι τα νησιά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, εκτός φυσικά απροόπτου, όπως υπογράμμισε.
Πρόσθεσε, τέλος, πως η διοίκηση της ΔΕΗ προχωρεί τον σχεδιασμό σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ για τη μεταφορά φυσικού αερίου στη νησιωτική Ελλάδα.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ