Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Έρχεται στην Αθήνα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα επισκεφθεί την ΟΚΕ, όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας | AP Photo/Dmitry Lovetsky


Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα την Τρίτη θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Την ανακοίνωση για την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε την περασμένη εβδομάδα η αναπληρώτρια εκπρόσωπός της, Μίνα Αντρέεβα.
«Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Euronews, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, και στην οποία μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και το μεταναστευτικό ζήτημα.
Όέγραψε η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε ανάρτησή της στο twitter, o Γιούνκερ επισήμανε, μεταξύ άλλων:
«Δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και πετύχαμε. Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.
Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρας έχει προγραμματιστεί για τις 12.00 το μεσημερί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επίσης ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.
Τέλος, θα επισκεφθεί την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου