Στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλή ο εκλογικός νόμος

Ολγα ΓεροβασίληKυβερνητική πρωτοβουλία για αλλαγή του εκλογικού νόμου | ΙΝΤΙΜΕ
Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως «η πρότασή μας για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας» και «λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015».
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο «η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί».
Η Όλγα Γεροβασίλη στη δήλωσή της επισημαίνει: «η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων.
Από τη Ν.Δ. δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».  
«Το Ποτάμι δεν θα υπογράψει το σύμφωνο ακυβερνησίας που προτείνει ο κύριος Τσίπρας» είπε ο Στ. Θεοδωράκης τη Δευτέρα, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.
Τη θέση του ΚΚΕ επανέλαβε ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό τονίζοντας ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική, θα τον στηρίξει ξεκάθαρα».

Σύσκεψη για τον εκλογικό νόμο

Στο μεταξύ, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Οριστικές αποφάσεις για το νέο εκλογικό νόμο αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση ακόμα και σήμερα.
Η πρόταση κατά πάσα πιθανότητα θα προβλέπει την απλή αναλογική και ψήφο στα 17, ενώ εξετάζονται οι οριστικές αποφάσεις για το σπάσιμο των περιφερειών και το όριο του 3%.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ