Τρεις άξονες για τη «δίκαιη ανάπτυξη»

ΜαξίμουTην προσεχή Πέμπτη ο πρωθυπουργός, σε εκδήλωση της κυβέρνησης που θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του σχεδίου |EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ




Σε σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του, οριοθετήθηκαν οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική και αφορούν: την ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική και τις θεσμικές πρωτοβουλίες, για τις οποίες ήδη έχει αναγγελθεί η πρόθεση της κυβέρνηση για συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την προσεχή Πέμπτη ο πρωθυπουργός, σε εκδήλωση της κυβέρνησης που θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του σχεδίου για τη «δίκαιη ανάπτυξη» που θα περιλαμβάνει:
α) την παραγωγική ανασυγκρότηση
β) το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων και το σχετικό χρονοδιάγραμμα
γ) τα χρηματοδοτικά εργαλεία (πακέτο Γιούνκερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή τράπεζα, Παρευξήνια τράπεζα κτλ), που στόχο έχουν την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται, ότι ο αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται ήδη σε φάση συζήτησης στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.

Συνταγματική αναθεώρηση

Ως προς το σκέλος των θεσμικών πρωτοβουλιών, η κυβέρνηση κινείται με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την παρουσίαση της πρότασης για τη συνταγματική αναθεώρηση στις 24 Ιουλίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία που ορίζει το Σύνταγμα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η συγκρότηση και η σύνθεση της επιτροπής που θα επιφορτιστεί με το έργο της διαμόρφωσης της πρότασης για τη συνταγματική αναθεώρηση και επίσης η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Σε σχέση με τον εκλογικό νόμο, κατά τις ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για την τελική πρόταση της κυβέρνησης που θα τεθεί σε διαβούλευση.

Στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Και ενώ «τρέχουν», τα παραπάνω, η κυβέρνηση προετοιμάζεται παράλληλα για την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου.
Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ θα έχει συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)