Λάκης Λαζόπουλος: Το τρίο «φαρμάκι» και ο Κουτσούμπας



Έτσι όπως τους βλέπεις στη φωτογραφία, δεν νομίζεις ότι ετοιμάζονται να ανοίξουν φαρμακείο, πουλώντας δηλητήριο μισοτιμής;
Ετοιμάζονται να στήσουν ειδικά δικαστήρια. Ο αυτοδημιούργητος, η καλή του αδερφή η βαρυκοκκάλω και ο χουντικός παπαγάλος απ’ το μακρινο Καρατζαφεριστάν.
Είναι στο αίμα του Μητσοτακεϊκου τα ειδικά δικαστήρια και οι αποστασίες.
Οι εκλεκτοί της Siemens, οι στυλοβάτες της διαφθοράς του τόπου, οι Χριστοφοριασμένοι θέλουν να στείλουν τον Βαρουφάκη στην πυρά.Προφανώς γιατί ενόχλησε τον Σόιμπλε. Το αφεντικό τους. Πότε τόση υποδούλωση σε μία οικογένεια! Η οικογένεια Μητσοτάκη περπατάει σκυφτή στην ιστορία. Δεν θα γίνουνε ειδικά δικαστήρια γιατί μπήκαμε στο πρώτο μνημόνιο. Ούτε για το δεύτερο μνημόνιο θα γίνουν ειδικά δικαστήρια.Ούτε για όσους τα πήραν από τη Siemens. Ούτε για όσους υπέγραφαν δημόσια έργα, παίρνοντας προμήθειες.
Ούτε για τα λερωμένα κόμματα που λειτουργούν εν είδει μαφίας, ζώντας με «μαύρα» χρήματα που τους ακουμπούσαν και τους ακουμπούν επιχειρηματίες και μεγάλες εταιρείες για να παίρνουν τα έργα. Όχι αυτά είναι αυτονόητα και συγχωρητέα από τον ελληνικό λαό. Αυτό που δεν ανέχεται ο ελληνικός λαός είναι όσους δεν έχουν κλέψει. Ο ελληνικός λαός βιάζεται να κυβερνηθεί από τους παλιούς κλέφτες, από κάτι κακομοίρηδες που είχαν ξεχάσει να πληρώσουν τη δόση τους για το τηλεφωνικό κέντρο της Siemens και θυμήθηκαν ότι δεν είχαν πληρώσει τη δόση όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.
Η πολιτική μαφία είναι εδώ. Και η κανονική μαφία εδώ είναι. Επτά μάρτυρες έχουν σκοτωθεί από εκείνο το καράβι που μπούκαραν και βρήκαν δυο τόνους ηρωίνη. Μέχρι να γίνει η δική μόνο η προπέλα θα χει μείνει ζωντανή για να μιλήσει.
Τι θα εξετάσει λοιπόν το ειδικό δικαστήριο; Για να ξανάρθουμε στο θέμα μας. Αν ο Βαρουφάκης σκέφτηκε και εκπόνησε, κατόπιν εντολής από τον Τσίπρα βεβαίως, σχέδιο αντιμετώπισης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ;
Δεν διαβάζουν ιστορία; Δεν παρακολουθούν ειδήσεις; Μας έσπρωχνε προς την εξώπορτα ο Σόιμπλε με τους άλλους.
Κανονικά θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένοι να έχουνε plan B. Αλλά εδώ φάνηκε ότι δεν είχαν ούτε καν plan A.
Ο Σόιμπλε έχει σχεδιάσει την οριστική διάλυση της Ευρώπης. Τώρα, λίγο μετά το brexit, σταμάτησε να μιλάει για έξοδο της Ελλάδας. Τώρα κουνάει το δάχτυλο στην Πορτογαλία, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Μόνο που αυτή τη φορά σήκωσαν τείχος απέναντί του και θα γίνει σύνθημα όλων των χωρών της Ευρώπης.
«Σταματήστε τον παράφρονα».
Ο άνθρωπος έχει πάρει κασμά και γκρεμίζει την Ευρώπη. Σταματήστε τον.
Για να ζει η Γερμανία καλά πρέπει να υπάρχει κρίση. Κι αν δεν υπάρχει κρίση πρέπει να δημιουργείται. Αυτή είναι η βασική αρχή. Ο νεκροθάφτης ζει όταν και εφόσον υπάρχει θάνατος του άλλου.
Η διαρκής κρίση κρατάει το ευρώ σε επίπεδα ίσα σχεδόν με το δολάριο, διευκολύνοντας έτσι την κατεξοχήν εξαγωγική χώρα, τη Γερμανία. Αν η κατάσταση εξομαλυνθεί, οι εξαγωγές θα υποχωρήσουν. Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν τις χώρες του Νότου σαν αποικίες που δίνουν τον οβολό τους για να υπάρξουν στην ενωμένη Ευρώπη. Εμείς, για παράδειγμα, για να μπούμε στην ευρωζώνη πληρώσαμε 86 δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς στους Γερμανούς. Όταν δεν είχανε πια τι άλλο να αγοράσουμε, επινόησαν την κρίση για να μας δανείζουν, ώστε από τον δανεισμό να κερδίσουν αλλά 70 περίπου δισεκατομμύρια και να σώσουν παράλληλα τις τράπεζες τους.
Τώρα που τελειώνει κι αυτό σκέφτονται να δημιουργήσουν ευρωστρατό. Πληρώσαμε ένα σκασμό δισεκατομμύρια για τους δικούς μας εξοπλισμούς, σαν να μην είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και τώρα θα ξαναπληρώσουμε για να φτιάξουμε και ευρωστρατό. Τώρα θα γίνουμε ξανά ευρωπαϊκή χώρα. Η Γερμανία λειτουργεί σαν καταστηματάρχης και οι υπόλοιπες χώρες σαν τραπέζια που πληρώνουν double dot για να απολαύσουν το ευχάριστο πρόγραμμα της κομισιόν στις τηλεοράσεις τους. Πληρώνουμε για να μας επιβάλουν λιτότητα.
Δεν είναι τρελοί οι Άγγλοι που έφυγαν. Ούτε φτωχοί και ηλίθιοι, όπως λέει ο «από σπου και σπου», κύριος Θεοδωράκης. Ο χρόνος θα δείξει. Οι Γερμανοί τρελάθηκαν. Και ο αρχιπαράφρων Σόιμπλε έχει βγει σαν ηγέτης του παλαιού Ράιχ και μοιράζει εντολές στα στρατόπεδά του. Δεν είμαστε χώρες. Είμαστε στρατόπεδα. Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδας είναι τα νέα στρατόπεδα των Γερμανών.
Σκέφτεται ο Σόιμπλέ όλη μέρα πως θα πάρει 30, 40, 50, 60€ από τις συντάξεις των γέρων ανθρώπων. Αντί να βρούνε μία λύση για την ανθρωπότητα και την Ευρώπη για τους ανθρώπους για τους ανέργους σκορπίζουν λιτότητα στεναχώρια και θάνατο.
Θα μπορούσαν με ένα ευρωομόλογο να λύσουν το πρόβλημα. «Οχτώ χρόνια προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με τον Σόιμπλε», λέει ο Ομπάμα. Αμετάπειστος ο τύραννος. Αμετάπειστος ο παράφρων. Κι όμως πρέπει να γίνει σύνθημα του Νότου, τώρα που έχει αρχίσει να γίνεται πιο ορατός.
Σταματήστε τον. Πάρτε την Ευρώπη στα χέρια σας. Τόσοι πρωθυπουργοί άβουλοι και τον κοιτάνε σαστισμένοι!
Αυτόν τον πολιτικό της πιο διεφθαρμένης χώρας, της Γερμανίας, όπου η δωροδοκία είναι πλημμέλημα κι έχουν λαδώσει όλη την υφήλιο οι προτεστάντες που κουνάνε το δάχτυλο στους γέρους ανθρώπους, έχουμε υποχρέωση να τον σταματήσουμε. Όπως πρέπει να σταματήσουμε κι αυτόν τον εξευτελισμό μας, τον διαρκή.
Κρεματόρια, λοιπόν, ετοιμάζει για τους αντιπάλους του ο Σόιμπλε στις χώρες για όσους τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν. Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο αυτοδημιούργητος, Κυριάκος, η παντογνώστρια Ντόρα και ο χουντικός παπαγάλος. Έρχονται να εκδικηθούν. Το βλέπεις στα πρόσωπά τους.Στάζουν δηλητήριο. Ο Απολυσάκιας του Δημοσίου ανακάλυψε το πελατειακό κράτος στον έναν χρόνο. Στον τελευταίο. Τίποτα δεν είχε ακούσει για τον μπαμπά του. 48 χιλιάδες παιδιά έχει βαπτίσει ο πατέρας του. Τον βλέπουν οι κολυμπήθρες και φεύγουν.
Όμως σ’ αυτά τα δικαστήρια, τα ειδικά, που θέλουν να στήσουν οι Γερμανοί και οι φίλοι τους εδώ, το ΚΚΕ έχει ρόλο να παίξει.
Δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να πετάξει από πάνω του το βάρος του βρώμικου ‘89.
Κάποτε φτάσανε να στηρίξουν τον Μητσοτάκη να φτιάξει κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι έμειναν ευχαριστημένοι. Αποφεύγουν μέχρι τώρα να μιλούν γι’ αυτή την περίοδο, ενώ πήραν αποστάσεις όταν ήταν πια πολύ αργά. Όταν η μνήμη είχε κάνει τη δουλειά της. Όταν τα σκουλήκια του χρόνου είχαν ρημάξει το σώμα.
Είναι παλιά λογική, νομίζω, ότι συμφέρει να υπάρχει Δεξιά στην εξουσία για να δουλεύει το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. 
Ψιλικατζίδικο όχι με την έννοια της μικροπολιτικής, αλλά με την έννοια του μόνου αριστερού καταστήματος.
Οι καιροί αλλάζουν. Το δείχνουν κι αυτές οι ανενεργές πλέον πορείες από Ομόνοια – Σύνταγμα και Ομόνοια πάλι, που μοιάζουν σαν περιφορές επιτάφιων με τα ίδια πρόσωπα να ξεπροβάλλουν στη γωνία της Σταδίου. Σαν να είναι αυτοί οι ιδιοκτήτες των προβλημάτων σ’ αυτή τη χώρα. Με ίδια συνθήματα που ακούγονται σαν τα λόγια του παπά στις κηδείες που τα χει χιλιοπεί και σέρνεται το στόμα του σε μια μουρμούρα ανάμνηση της προηγούμενης κηδείας.
Χρειάζεται νέα ενεργεία, νέος καθορισμός αιτημάτων τούτου εδώ του κόσμου, αυτού εδώ του αιώνα.
Το ΚΚΕ δεν πρέπει να ξαναφέρει τον Μητσοτάκη στην εξουσία, εξισώνοντας Άδωνη με Σκουρλέτη, Βορίδη με Βούτση και Ντόρα με Γεροβασίλη.
Μπορεί να βοηθήσει να πάμε παραπέρα, όχι παραπίσω. Πέρα και μετά τον Σύριζα ή στον Σύριζα των αρχικών στόχων που το ΚΚΕ δικαίως έλεγε ότι τίποτα απ’ αυτά δεν πρόκειται να κάνει.
Ο Κουτσούμπας έχει τον χρόνο, αντί να αφήσει το ΚΚΕ στη θέση που το βρήκε να το περάσει στο τώρα και στο ύστερα.
Κάποιος θα κυβερνάει και θα φθείρεται. Αυτός όμως που δεν πιάνει το τιμόνι και μόνο κριτικάρει σταθερά και αδιάλειπτα πρέπει τουλάχιστον να κινεί την ιστορία προς τα μπρος. Όχι μόνο προς τα πίσω γιατί θα συναντήσει χωρίς να θέλει ξανά το βρώμικο ‘89. Κι έχει το ίδιο όνομα ο εντολοδόχος και μοιραίες οι συγκρίσεις. Καιρός να πάρει ο καθένας τις καινούργιες του θέσεις. Καθαρές. Να μπείτε στον καινούργιο πινάκα της ιστορίας, όχι αλλάζοντας θέσεις, αλλά ακούγοντας τις καινούργιες φωνές.
Ένας καινούργιος κόσμος γεννήθηκε όσο εσείς συζητάγατε.
Σας περιμένει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)