Μαξίμου: Γιατί τόσα νεύρα με την Σαντορίνη και την Πάρο;

Απάντηση -σε ιδιαίτερα σκληρό και αυστηρό τόνο- στον «επικοινωνιακό πόλεμο που εξαντλεί τα όρια της γραφικότητας» δίνει το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το αεροδρόμιο της Πάρου και το νοσοκομείο της Σαντορίνης.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν:
«Τα πρόσφατα εγκαίνια του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, καθώς και του αεροδρομίου της Πάρου, έχουν προκαλέσει αρκετό εκνευρισμό σε κάποιους. Και είναι κατανοητό.
Τους εκνευρίζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση καταφέρνει να υλοποιήσει, μέσα σε λίγους μήνες, έργα που χρόνιζαν για δεκαετίες και που είχαν βαλτώσει εξ αιτίας της ολιγωρίας, της κατασπατάλησης ή της εξυπηρέτησης κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων. Ακόμα περισσότερο τους εκνευρίζει, το ότι, μέσα σε συνθήκες σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών- τα έργα αυτά ολοκληρώνονται και παραδίδονται με απόλυτη κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος και, προπαντός, του συμφέροντος των τοπικών κοινωνιών.
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τα γεγονότα αυτά, διεξάγεται ένας επικοινωνιακός πόλεμος που εξαντλεί τα όρια της γραφικότητας: Διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι τα έργα ήταν έτοιμα και η κυβέρνηση απλώς «κόβει κορδέλες» (ξέρουν και στις δυο περιπτώσεις την αλήθεια οι τοπικές κοινωνίες), κατασκευασμένες ιστορίες και ψεύτικα ρεπορτάζ ότι το νοσοκομείο στην Σαντορίνη δεν λειτουργεί (λέγε λέγε κάτι θα μείνει), τα επικά ψευδοεγκαίνια – οπερέτα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πάρο, λίγες μέρες πριν από την επίσημη εκδήλωση και, φυσικά, το «μεγάλο αφήγημα» της εξόρμησης 54 κυβερνητικών στελεχών για χλιδάτες διακοπές στο νησί.
Θα χρειαστούν όμως και νέες «ιστορίες με φίδια- γιατί και άλλα βαλτωμένα έργα πρόκειται να παραδοθούν άμεσα. Όπως, για παράδειγμα, μεγάλοι οδικοί άξονες, έργα (κάποια από τα οποία έχουν μείνει στην ιστορία για την κατάσταση στην οποία αφέθηκαν) που ξεκόλλησαν και ολοκληρώνονται, μετά από επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και με ουσιαστική κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος.
Όσο λοιπόν η κυβέρνηση προωθεί άμεσες και ουσιαστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα τέτοιου είδους, ας προετοιμάζονται, παραλλήλως, οι σεναριογράφοι, οι μονταζιέρες και διάφορα θηρία της κίτρινης δημοσιογραφίας και της (λέμε τώρα..) πολιτικής επικοινωνίας για τις αντίστοιχες επιχειρήσεις λάσπης. Ξέρουμε ότι αν προσπαθήσουν, μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ευφάνταστοι και διασκεδαστικοί».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)