Νίκος Μωραΐτης: MEGA θρήνος στον αέρα




















Οι ιδιοκτήτες του MEGA άφησαν τους σκύλους της προπαγάνδας ατάιστους στο γυαλί να θρηνούν. Έτσι συμβαίνει όταν δεν σε χρειάζονται πια…
του Νίκου Μωραΐτη
Βρε πώς αλλάζουν οι άνθρωποι…
Ο Μανώλης Καψής δεν βρίζει τους απεργούς, δεν ενοχοποιεί τους φτωχούς, δεν νουθετεί τον Τσίπρα, δεν ειρωνεύεται τον Καραμανλή. Ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA, που πήρε τη θέση του επειδή όποιος πασόκος γάβγιζε καλύτερα ανταμειβόταν στο MEGA TOUS, τώρα παρεμβαίνει συντετριμμένος στο πρωινό του σταθμού, των Οικονομέα – Καμπουράκη, δηλαδή των επόμενων καλύτερων πασοκοφυλάκων στην ιεραρχία.
Και οι τρεις με την ουρά στα σκέλια. Δεν μπορούν να ανεβοκατεβάσουν κυβερνήσεις πια και το ξέρουν. Τώρα μόνο γκρινιάζουν για το κανάλι που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον γκρεμό.
«Τα δικά μας επιχειρήματα δεν ακούγονται ποτέ», λέει ο άλλοτε κραταιός διευθυντής ειδήσεων. «Εμείς πηγαίνουμε πάντα με το σταυρό στο χέρι», συνεχίζει, μπερδεύοντας προφανώς το ρόλο του, αντί να πει «με την εξουσία στο χέρι».
Συνεχίζει ο όψιμος τραγωδός: «Η αδειοδότηση γίνεται για να κλείσει το MEGA». Και φτάνει στην κορύφωση, εκεί που ο θρήνος της Μήδειας και της Ιοκάστης ωχριούν μπροστά του: «Ο ρόλος των τραπεζών στην κρίση του MEGA πρέπει να αποκαλυφθεί. Μας έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς οι τραπεζίτες γιατί φοβούνται τάχα μου μη χάσουν τα λεφτά τους. Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την ιστορία με τις τράπεζες».
Και ο λαϊκός ήρωας Καμπουράκης προσθέτει, με τη γνώριμή του γλώσσα: «εντάξει, είμαστε στόχος μωρέ».
Τα πετεινά της εξουσίας. Οι άνθρωποι που νόμιζαν ότι έγιναν θεοί. Οι τιμητές του μεροκαματιάρη, του άστεγου, του απεργού, από το «έχουν δίκιο οι τράπεζες» πέρασαν στο «ύποπτος ο ρόλος των τραπεζών». Είδες πώς αλλάζουν τα πράγματα όταν αρπάζει φωτιά το δικό σου σπίτι;
Θρήνος μπροστά στην οθόνη. Όχι όμως, κύριοι. Ας λυπηθεί κανείς δικαίως το σκηνοθέτη, το μοντέρ, την καθαρίστρια του MEGA, εσάς δεν θα σας λυπηθεί. Εσείς ήσασταν τα σκυλιά των αφεντικών σας. Πηδάγατε όσο ψηλά σας έλεγαν για ένα κόκαλο εξουσίας, κάνατε κόλπα για μία κροκέτα συναλλαγής, και τώρα που απλώς το MEGA δεν τους συμφερει πια, σας άφησαν χωρίς τροφή δεμένους μπροστά στην οθόνη να αλαλάζετε.
Γιατί όσο κι αν ο καλός πράσινος στρατιώτης προσπαθεί να βρει το φταίχτη για την κατάρρευση του καναλιού του στις κακές τράπεζες που δεν σώζουν το MEGA γιατι φοβούνται τον κακό Τσίπρα, η αλήθεια είναι μπροστά στα μάτια του:
Οι ιδιοκτήτες του καναλιού αρνούνται να το σώσουν. Και ενώ έχουν αμύθητες προσωπικές περιουσίας, δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, διαλέγοντας τον MEGA γκρεμό.
Βλέπετε, είχαν συνηθίσει αλλιώς. Να σώζει το κανάλι ο εκάστοτε Σημίτης και Σαμαράς. Με ένα τηλεφώνημα από του Μαξίμου, το χρήμα έρρεε άφθονο. Τώρα αυτά κόπηκαν. Κι αν μέσα στα τόσα σκληρά μέτρα και τις αντιφάσεις μπορεί κάτι να σε κάνει να νιώσεις καλά με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση είναι ακριβώς αυτό: ότι αυτά κόπηκαν. Ο ολιγάρχης που θέλει να σώσει το μηχανισμό προπαγάνδας του, ας βάλει το χέρι του στην τσέπη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ