Η Σύνοδος των «7»

Κατά πάσα πιθανότητα η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου | EUROKINISSI,

Η είδηση για τη σκέψη του πρωθυπουργού να καλέσει Σύνοδο των χωρών του Νότου είχε εμφανιστεί στις αρχές Αυγούστου και κατά πάσα πιθανότητα η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.
Η συνάντηση θα εστιάσει στη διερεύνηση της δυνατότητας των χωρών της Μεσογείου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ατζέντα, σε θέματα όπως η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, η ανάπτυξη και το προσφυγικό.

Υψηλού επιπέδου συναντήσεις

Η Σύνοδος της Νότιας Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα σε δύο άλλες υψηλού επιπέδου συναντήσεις. Αφ’ ενός την Πέμπτη θα διεξαχθεί στο Παρίσι η συνάντηση των σοσιαλδημοκρατών ηγετών και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου θα συμμετάσχει και ο Αλέξης Τσίπρας με την ιδιότητα του παρατηρητή.
Αφ’ ετέρου, στις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη σύνοδος κορυφής στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας, με σκοπό, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι χώρες-μέλη να «συνεχίσουν τον πολιτικό προβληματισμό με στόχο την προώθηση περαιτέρω μεταρρυθμίσεων και την ανάπτυξη της Ε.Ε. με 27 κράτη-μέλη».

Σύνοδος και ΔΕΘ 

Στην Αθήνα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς τόσο για τη Σύνοδο του Νότου όσο και για τη ΔΕΘ (10 και 11 Σεπτεμβρίου). 
Οι συζητήσεις στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη θα επικεντρωθούν στις προετοιμασίες για την επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θέματα διακυβέρνησης, την αξιολόγηση, τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου της Βουλής.
Αναφορικά με την ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιαστεί σε δύο πυλώνες - τον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό.
Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης και τις προοπτικές της, τις οποίες αναμένεται να εντάξει στον μακροπρόθεσμο στόχο επανάκαμψης της χώρας και επιστροφής της σε κανονικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ανεργία και την μετανάστευση των νέων, με χρονικό ορίζοντα το 2020.
Επίσης, ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα παρουσιάσει και απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέροντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και το βαθμό στον οποίο αυτές υλοποιήθηκαν.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ