Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Δεν γλιτώνει, καθώς φαίνεται, έτσι εύκολα ο Ψυχάρης

Σταύρος ΨυχάρηςΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τζάμπα η αναβολή που πέτυχαν οι συνήγοροι του Σταύρου Ψυχάρη. Χθές (Τρίτη), η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, άσκησε αναίρεση για την αναβολή της δίκης του εκδότη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.
Η ακύρωση είχε αποφασιστεί, υπενθυμίζουμε, καθώς κρίθηκε ότι στο κλητήριο θέσπισμα δεν διευκρινιζόταν εάν ο κ.Ψυχάρης είχε τελέσει το αδίκημα από δόλο ή από αμέλεια. Το Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε να αναβληθεί η δίκη επ’ αόριστον μια και οι πρωτοδίκες έκαναν δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη.
Η Ξένη Δημητρίου υποστηρίζει ότι το δικαστήριο εφάρμοσε εσφαλμένα τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του νόμου 3213/2003 περί δηλώσεων πόθεν έσχες, αλλά και εσφαλμένα ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα. Και θεωρεί ότι η ποινική νομοθεσία δεν χρειάζεται να αναφέρει ρητά ότι η πράξη τελέστηκε από πρόθεση, γιατί όταν δεν αναφέρεται η μορφή της υπαιτιότητας στο σχετικό αδίκημα, είναι σαφές ότι υπάρχει κατηγορία από δόλο ή από πρόθεση.
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου