Νίκος Μωραΐτης: Πορτοσαλταρισμένοι

Ένα νέο είδος ακραίου φιλελεύθερου αναδύεται: Αυτός που στο άκουσμα της λέξης «Τσίπρας» κάνει σάλτο εκτός λογικής.
του Νίκου Μωραΐτη
Θυμάστε τον Γιώργο Κωσταντίνου στην ταινία που έκανε τον κόκορα;
Ε, υπάρχει μία κατηγορία προσώπων που δεν απέχουν πολύ από το να πηδήσουν σε μία μάντρα και να αρχίσουν: κικιρίκου! Αρκεί να τους πεις μία λέξη: Τσίπρας.
Ας τους πούμε «πορτοσαλταρισμένους», έτσι χωρίς λόγο και αιτία.
Είναι εκείνοι που έκαναν τα πάντα για να μη βγει ο Τσίπρας, είπαν θα γίνουμε Βενεζουέλα, δεν γίναμε, μετά άρχισαν να φωνάζουν υπογράψτε ό,τι να ‘ναι, μετά κατέβηκαν με θεό το Σάκη στο Σύνταγμα, μετά μετρήθηκαν και βγήκαν 38,7%, μετά πήραν ζάναξ, μετά φώναξαν «η πρώτη φορά Αριστερά υπογράφει μνημόνια», μετά φώναξαν «αριστερή παρένθεση», μετά ξαναβγήκε ο Τσίπρας, μετά ξαναπήραν ζάναξ, μετά «η οικονομία καταρρέει», μετά η οικονομία δεν κατέρρευσε, μετά «θα έρθουν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες», μετά δεν ήρθαν, μετά «βουλιάζει ο τουρισμός», μετά αυξήθηκε ο τουρισμός, μετά είπαν «παραιτηθείτε» και κατέβηκαν στο Σύνταγμα, μετά μετρήθηκαν 5.000 γραφικοί πλάι σε σταυρούς και μούτζες, και μετά ξαναπήραν ζάναξ.
Ε, πόσα θέλει ο ακραίος φιλελεύθερος για να σαλτάρει; Πόσα να αντέξει μέσα σε ενάμιση χρόνο;
Τώρα τουιτάρει ο πορτοσαλταρισμένος ότι το σκάφος στην Αιγινα το οδηγούσε… Συριζαίος που σκόρπισε συριζαίικο θάνατο.
Έχει στοιχεία; Όχι. Έχει έστω υπόνοιες; Όχι. Τότε τι συμβαίνει; Τι να συμβεί; Όταν τίποτα δεν σου έρχεται δεξιά, βλέπεις τον Τσίπρα καπετάνιο – χάροντα.
Και τότε έχεις δύο διόδους: ή τον εγκλεισμό ή τη δημοσιογραφία στα ιδρύματα της διαπλοκής. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι να οδηγηθείς έξω από τη λογική. Στο μεγάλο σάλτο που δεν έχει επιστροφή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)