Πολάκης: Τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη του ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο



Ένταση προκλήθηκε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Τρικάλων η οποία είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου στο αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr ο διοικητής Δημήτρης Παρθένης είχε κάνει γνωστό ότι από 1η Αυγούστου πιάνουν δουλειά νέες καθαρίστριες που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις και ότι λήγει η συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού. Η εταιρεία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και ξεκαθάρισε ότι η σύμβασή της με το Νοσοκομείο ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους και δεν απεμπολεί τα δικαιώματά της.
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής με το που άλλαζε η μέρα και ο μήνας εκπρόσωποι της διοίκησης ζήτησαν από τις εργαζόμενες του ιδιωτικού συνεργείου να παραδώσουν και να απομακρυνθούν. Η διευθύντριά τους αρνήθηκε επικαλούμενη το Νόμο και τη δικαστική διαμάχη και ακολούθησαν στιγμές πρωτοφανούς έντασης, με φωνές και σπρωξίματα, μπροστά στα μάτια... ιατρών, νοσηλευτών και κυρίως ασθενών!!!... Η διευθύντρια της εταιρείας κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μηνύσεις σε δυο εκπροσώπους της διοικητικής υπηρεσίας οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Να σημειωθεί ότι πηγές του υπουργείου υγείας αναφέρουν ότι οι νέες καθαρίστριες που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις θα παίρνουν περισσότερα χρήματα θα είναι ασφαλισμένες και θα απολαμβάνουν όλα τα προνόμια που έχει ένας μισθωτός.
Παράλληλα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η σύμβαση της συγκεκριμένης εταιρείας έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό και είχε πάρει παράταση .
Σε ανακοίνωση του στην προσωπική του σελίδα στο facebοok ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης αναφέρει χαρακτηριστικά «τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη του ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο» και προσθέτει «η απόφαση της κυβέρνησης θα χαλάσει πολλά μαγαζάκια και τοπικά συστήματα διαπλοκής».
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη
Η χθεσινοβραδινή σύλληψη του διευθυντή και υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων από την αστυνομία που σε επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας του τοπικού νοσοκομείου αναδεικνύει το βαθύ πρόβλημα που υπάρχει σε τμήμα της δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφαλείας και το οποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.
Δεν είναι δυνατόν ,κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που εξυγιαίνουν το χώρο της υγείας, να βρίσκονται υπό την αίρεση η την ακύρωση από κάποιον δικαστή που μπορεί να εκδίδει προσωρινές διαταγές μη εφαρμογής των αποφάσεων της κυβέρνησης έως τη συζήτηση των κυρίων προσφυγών στο συμβούλιο της επικράτειας που πρακτικά σημαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση (λόγω της καθυστέρησης έκδοσης απόφασης για κάποιους μήνες η και χρόνο) ότι το υπουργείο Υγείας και οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων δεν μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με εργαζομένους στην καθαριότητα , φύλαξη , σίτιση κλπ αλλά πρέπει να παραμείνουν οι εργολάβοι που υπήρχαν πριν ,οι οποίοι αμείβονταν με εξωφρενικά ποσά από τα νοσοκομεία έχοντας τους εργαζομένους απλήρωτους με πολύ χαμηλούς μισθούς και με εργασιακές συνθήκες γαλέρας .
Ξέρουμε ότι, αυτή η απόφαση της κυβέρνησης η οποία ενώ αυξάνει έως διπλασιασμού τους μισθούς των εργαζομένων σε σχέση με αυτά που τους έδιναν οι εργολάβοι από τη μια ,κάνει μια συνολική οικονομία πάνω από 80.000.000 ευρώ στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων από την άλλη, έχει χαλάσει και θα χαλάσει πολλά μαγαζάκια και τοπικά συστήματα διαπλοκής τα οποία θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να την υπονομεύσουν .
-Θα περίμενε λοιπόν κανείς από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ,κατανοώντας την ουσία και το δίκαιο του ζητήματος από τη σκοπιά του εργασιακού και του δημοσίου δικαίου να σταθεί συμπαραστάτης σε αυτήν την προσπάθεια και όχι υπονομευτής.
-Θα περίμενε κανείς από την αστυνομία να είχε κινηθεί στο παρελθόν με ταχύτητα έναντι των μηνύσεων που κατέθεταν εργαζόμενοι εναντίον των εργολάβων για απλήρωτους μισθούς και όχι να συλλάβει χθες τα μεσάνυχτα μετά από μήνυση του εργολάβου (μήνυση που δεν είχε κοινοποιηθεί καν στο νοσοκομείο χθες) το διευθυντή και υποδιευθυντή διοικητικού του νοσοκομείου Τρίκαλων επειδή εφάρμοσαν ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ κυβερνητική πολιτική. Η αστυνομία είναι προστάτης του δημοσίου συμφέροντος και ΟΧΙ τοποτηρητής των ατομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας τέλος αναφέρει στην ανακοίνωση του «δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβερνητική πολιτική στο χώρος της υγείας θα εφαρμοστεί και θα γίνει ότι χρειαστεί νομοθετικά για αυτό. Καλούμε τη δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το κύρος της και την αστυνομία να λειτουργεί με βάση το δημόσιο συμφέρον»



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)