Αδεια...νά πουκάμισα

UROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Νισάφι πια με τις φαεινές ιδέες. Τρομάζει η κούτρα σου να τις κατεβάσει και προτού προλάβεις να τις χαρείς, να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να μακαρίσεις τη μάνα σου που γέννησε τέτοιο ξουράφι χωρίς να κοπεί, μετατρέπονται σε αυστραλιανό αυτεπίστροφο, ήγουν μπούμερανγκ· τις κλέβει ο πρώτος τυχόν και σου κάνει αβίωτο τον βίο με δαύτες.
Απτό παράδειγμα οι καναλάρχες. Κατηγόρησαν -α πα παπά- τον Παππά ότι μετέρχεται τάχα μου τεχνάσματα Μεγάλου Αδελφού, απηύδησε ο ερίφης και τους το παίζει σερίφης. Τους μάντρωσε απ' τα χαράματα σε οκτώ τελικά θαλαμίσκους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ανήμερα θεριά Μπομπολαίους, Μαρινάκηδες, Βαρδινογιανναίους και Αλαφούζους, τα γράφαμε χθες, και τους αλλάζει τον αδόξαστο.
Ιδροκοπούν στο στενό καμαράκι μαζί με τους σφουγκοκωλάριούς τους, σαράντα οκτώ το όλον, και βγάζουν την μπέμπελη κανονικά. Εχουν μπερδέψει τα μπούτια τους, καθότι διαπλεκόμενοι, πονάει τον έναν ο κάλος τ' αλλουνού, σηκώνουν το χέρι να αυξήσουν το ποτ της προσφοράς και διαπιστώνουν ότι μουντζώνουν την αφεντομουτσουνάρα τους.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, θα μείνουν εντοιχισμένοι στο διαστάσεων ασανσέρ δωμάτιο δυο μερόνυχτα, μπορεί και τρία, χωρίς κινητά, ίντερνετ, ραδιόφωνο, τιβί και επαφή με το σπίτι· να ρωτήσουν το ταίρι τους τι φαΐ μαγείρεψε κι αν δεν είναι του γούστου τους να πάνε τη λεγάμενη για λυθρίνι και λαβράκι στο Τουρκολίμανο. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να πλαντάζεις στο κλάμα.
Ενα ξερό παξιμάδι θα τους δίνουν για μάσα και κονσέρβες, καλαμάρι νηστίσιμο, κρεατάκι Σβαν χρώματος ροζ, σαν τις ανομολόγητες αμαρτίες τους και σαρδέλες πικάντικες, αξελέπιαστες για λήψη ικανής πρωτεΐνης. Προς νερού τους θα πηγαίνουν συνοδεία. Γενναιόδωροι, δεν θα τους φορούν χειροπέδες, καθώς ως γνωστόν οι δέσμιοι με τα εν λόγω σιδερικά και να σκάει η φούσκα τους δεν μπορούν να ουρήσουν σταγόνα.
Ο δαιμόνιος υπουργός έχει τοποθετήσει ολοφάνερη κάμερα στο ταβάνι, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, πά' να πει, που θα καταγράφει τα πάντα. Θα προμηθεύσει αργότερα στη ζούλα το γαργαλιστικό υλικό στην ΥΕΝΕΔ να το προβάλει σε συνέχειες, εν είδει ριάλιτι, να χτυπάει αλλεπάλληλα ογδοντάρια. Και πάνω που άρχισε να καυχιέται περί το κατόρθωμα στο υπουργικό συμβούλιο κουδούνισε το κόκκινο τηλέφωνο κι έφερε τα μαύρα χαμπέρια εξ Εσπερίας μεριά.
Λογικό. Ξεπατίκωσαν τα λαμόγια της Κομισιόν τη φαεινή του Παππά και -α πα παπά- βάλθηκαν να την εφαρμόσουν στη διαπραγμάτευση για τη δόση των 2,8 δισ. και δι' άπαντα τα ακανθώδη ζητήματα που θα προκύψουν στο μέλλον. Θα θρονιάσουν τουτέστιν την Κάγκελα Μέρκελ και τον Ντόναλντ Ντακ Τουσκ σε κεντρική αίθουσα κτιρίου των Βρυξελλών.
Αιχμάλωτους σωστούς, θα διακτινίσουν σε οκτώ ανήλιαγα και υγρά υπόγεια τους υπουργούς μας, απειλώντας τους με τους κυνόδοντες της Δρακουλέσκου. «Τολμάτε να αμφισβητείτε τα στοιχεία Γεωργίου για το έλλειμμα, εσείς που τα επικυρώσατε με την υπογραφή σας στο Μνημόνιο 3 σελίδα 1.003;» θα ρωτήσουν. «Αφού έχουμε πει "ναι σε όλα" τι χρειάζονται οι ανέξοδοι λεονταρισμοί;» θα γκρινιάξουν στον πρωθυπουργό οι υφιστάμενοί του. «11880, το μόνο που θυμάμαι» θα τους κατακεραυνώσει ο Θ(ε)...Αλέξης.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ