Άτακτη συνθηκολόγηση;

ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ



Από τη δεύτερη επιστολή του Σταύρου Ψυχάρη προς την Εξεταστική Επιτροπή της βουλής για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών σε ΜΜΕ και κόμματα:
«Είχα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής και της Επιτροπής», γράφει ο κ. Ψυχάρης, «να αναβληθεί η εμφάνισή μου στην Επιτροπή και να βρεθεί ένας άλλος τρόπος εξετάσεώς μου διότι έχω προφανή δυσχέρεια μακράς συνομιλίας. Οι καλοθελητές άρχισαν να με περιγράφουν στο διαδίκτυο ως μέλλοντα μακαρίτη. Κατόπιν αυτού θεώρησα υποχρέωσή μου να εμφανιστώ προς χάριν των απίστων Θωμάδων.
»Θα μπορούσα, αν ήθελα, και μόνο λόγω της κατάστασης της καρδιάς μου να τερματίσω τις προσδοκίες εκείνων που άλλα έχουν στο μυαλό τους. Είμαι εδώ ενώπιόν σας για να απαντήσω σε οποιαδήποτε νόμιμη ερώτηση», αλλά... «δεν προτίθεμαι να απαντήσω σε ερωτήσεις που αφορούν τη δανειοδότηση του ΔΟΛ, διότι για την υπόθεση αυτή, καθώς έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος μου για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία...».
Έχει καμιά σχέση αυτό το σεμνό και συγκινητικό ύφος του επικεφαλής του ΔΟΛ με τους γνωστούς πολεμικούς τόνους και τις απειλές κατά του «καθεστωτικού ολοκληρωτισμού» της «επικίνδυνης κυβέρνησης» που επί μήνες εκτοξεύονται κατά ριπάς από τα μέσα της ιδιοκτησίας του;
Έπαιξε, άραγε, κάποιο ρόλο το χθεσινό «άδειασμά του» από τον τέως συνεταίρο του Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος κατηγόρησε, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα ή τις «τρομοκρατημένες» από τους... κομμουνιστάς τράπεζες ως υπεύθυνους για το κλείσιμο του MEGA, αλλά αποκλειστικά τους άλλους μεγαλομετόχους (Βαρδινογιάννη - Ψυχάρη) του καναλιού;
Ή μήπως τον συμπαρασύρει η άτακτη συνθηκολόγηση όλων περίπου των υπόλοιπων καναλαρχών; Οι οποίοι πλέον φαίνονται να αποδέχονται ότι για να σώσουν τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις του Τύπου πρέπει τουλάχιστον να βάλουν και οι ιδιοκτήτες τους βαθιά το χέρι στην τσέπη, διότι τα θαλασσοδάνεια (χωρίς εγγυήσεις) των πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα «παγώματα», επί χρόνια, των δόσεων, οι αναχρηματοδοτήσεις των παλιών δανείων με νέα, τα μετοχοδάνεια, οι χαριστικές διαφημίσεις και οι υπόλοιπες διευκολύνσεις της διαπλοκής, παύουν να προσφέρονται από τη νέα κυβέρνηση.
Πάντως εμείς, στο σημερινό κύριο άρθρο της «Εφ.Συν», συμπεραίνουμε ότι «όλες οι πλευρές της αντιπολίτευσης και του γνωστού τριγώνου της διαπλοκής -ΜΜΕ, τράπεζες, παλιό πολιτικό κατεστημένο- συμβιβάζονται σταδιακά με τη διαδικασία εκκαθάρισης και εξυγίανσης του τοπίου των μέσων ενημέρωσης».
Και ότι πλέον «οι ισχυροί καναλάρχες υποχρεούνται να περιοριστούν μόνο στο πώς θα πετύχουν να διασωθούν στο νέο πλαίσιο και αγωνίζονται για την ένταξή τους σε κάποιες διατάξεις νόμου, τύπου Κατσέλη, για τα "κόκκινα" δάνειά τους, που έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, μαζί με τα υπόλοιπα -ρυθμισμένα ή μη- χρέη τους και τις απαιτήσεις των εργαζομένων τους -δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και άλλα».
Οι καναλάρχες να εγκαταλείψουν τις ραδιουργίες και τις πραξικοπηματικές εφόδους ανακατάληψης της εξουσίας τους, να περιοριστούν στα καθήκοντά τους και να επιστρέψουν στους... στρατώνες τους.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ