Στην Αθήνα έρχεται ο Ρέντσι

Ματέο Ρέντσι - Αλέξης ΤσίπραςΟ Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ιταλό ομόλογό του | AP Photo/Francois Walschaerts
Εντός των επόμενων ημερών ο Ματέο Ρέντσι αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
«Το έχουν ήδη συμφωνήσει και θα καλέσουν να πάρουν μέρος στη συνάντηση, την Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία», γράφει σε σημερινό του άρθρο ο ιδρυτής της εφημερίδας, Εουτζένιο Σκάλφαρι.
Στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Σκάλφαρι με τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο τελευταίος είπε πως η «Γερμανία τάσσεται υπέρ του να ενδιαφερθούν και για τις εξελίξεις στην Λιβύη και σε όλη την βόρεια Αφρική οι χώρες της νότιας Ευρώπης στην προσπάθεια να περιορισθεί η μετανάστευση και να αποφασισθούν και παρεμβάσεις στις αφρικανικές χώρες προέλευσης των μεταναστών».
Άλλωστε, στις αρχές του μήνα είχε γίνει γνωστό πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να ενεργοποιήσει τη συμμαχία του Νότου κατά της λιτότητας καλώντας στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για τη διεξαγωγή μιας διάσκεψης τους Φρ. Ολάντ, Μ. Ρέντσι, Μ. Ραχόι, Αντ. Κόστα, Ν. Αναστασιάδη και Τζ. Μούσκατ.
Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Σεπτεμβρίου συνέρχεται η σύνοδος των «27» στην Μπρατισλάβα με κύριο θέμα το μέλλον της Ευρώπης, στον απόηχο και της απόφασης για αποχώρηση της Βρετανίας. 
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ