Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Κοντονής: Πρωτάθλημα μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα

Σταύρος ΚοντονήςINTIME

Την απόλυτη ικανοποίηση του, όπως ήταν φυσικό άλλωστε, εξέφρασε με δηλώσεις του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με το κλιμάκιο της FIFA, με επικεφαλής τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.
Ο Στ. Κοντονής και με τη βούλα της FIFA πλέον, έχει απόλυτα... στη διάθεση του, τη διοίκηση της ΕΠΟ. Τους υπόδικους για την κακουργηματικού χαρακτήρα υπόθεση της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή και όσους θα παραπεμφθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».
«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη σημερινή συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Με αυτόν τον κανόνα προχωράμε και με αυτόν θα ολοκληρώσουμε το έργο μας. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται με τρόπο πανηγυρικό», τόνισε.
Όσο για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο, είπε: «Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ανεξαρτησία των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, της επιτροπής δεοντολογίας και των άλλων πειθαρχικών επιτροπών. Ελπίζω να γίνει σύντομα».
Για τις ενέργειες από εδώ και πέρα σε σχέση με το βούλευμα για την «κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή, ο Κοντονής ήταν επίσης σαφής: «Το τι θα κάνει η ομοσπονδία είναι δικός της λογαριασμός. Αυτά που προβλέπονται στον νόμο θα εφαρμοστούν. Οι πάντες γνωρίζουν τι προβλέπεται από τους νόμους και τι πρέπει να γίνει. Όσοι αμφισβητούσαν το βούλευμα, αν είναι αμετάκλητο ή όχι, ελπίζω να γίνουν σοφότεροι».
Τέλος, σχετικά με τη δήλωση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη πως ο νόμος κάθε κράτους είναι πάνω από τα καταστατικά ομοσπονδιών, είπε: «Ακόμη κι αν δεν είχε ειπωθεί, δεν σημαίνει ότι δεν ίσχυε. Δηλαδή να κουβεντιάσουμε τώρα ότι είναι απόγευμα; Οι σχέσεις που έχουμε με όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες θέλουμε να είναι ειλικρινείς και να οδηγούν στην καλυτέρευση του αθλητισμού. Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο και συνεργάζεται μαζί τους για τη διαφάνεια».
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου