«Χρυσός» ολυμπιονίκης ο Πετρούνιας


Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους.
Ο 26χρονος αθλητής τα έδωσε όλα στη «μάχη» του τελικού των κρίκων στην ενόργανη γυμναστική και κατάφερε άξια να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης (σ.σ πλέον και χρυσός ολυμπιονίκης) στους κρίκους εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα του συγκεντρώνοντας 16.000 βαθμούς (6.800 στο βαθμό δυσκολίας και 9.200 στην εκτέλεση)!
Ο τελικός ήταν αρκετά δύσκολος και εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Ο αθλητής μας έκανε την προσπάθειά του δεύτερος.
Ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, δεν κατάφερε να φτάσει πάνω από τους 15.776 βαθμούς και ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν από τους 15.700, μένοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτό της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή.

Η τελική κατάταξη

1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 16.000
2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15.766
3. Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15.700
4. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.600
5. Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 15.466
6. Χάο Γιου (Κίνα) 15.400
7. Ντάνι Πινέιρο (Γαλλία) 15.233
8. Ντένις Γκούσενς (Βέλγιο) 14.933

Πετρούνιας: «Αφιερώνω το μετάλλιο στον πατέρα μου, τον προπονητή μου και την Ελλάδα»

«Ναι ρε φίλε. Ναι Ελλάδα!». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους μετά την απονομή του μεταλλίου. Ο 26χρονος χρυσός ολυμπιονίκης εμφανώς χαρούμενος και ικανοποιημένος, είπε ακόμη πως σαν Έλληνες έχουμε την «ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει».
«Για μένα είναι ό,τι σημαντικότερο», τόνισε ο αθλητής αφιερώνοντάς το χρυσό μετάλλιο στον πατέρα του που έχασε πριν από έναν χρόνο, τον προπονητή του και την Ελλάδα.
Ανεβαίνοντας στο βάθρο αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο και στη μητέρα του που τον παρακολούθησε με αγωνία από την εξέδρα του σταδίου.
Με τη σημερινή επιτυχία του ο Πετρούνιας συμπλήρωσε ένα εκπληκτικό τρεμπλ, καθώς το 2015 ήταν πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης με 15.800 βαθμούς, κερδίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για το Ρίο, ενώ τον περασμένο Μάιο κατάκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 15.866 βαθμούς, ενώ το 2016, ήταν επίσης πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα, με 15.875 βαθμούς.
Ελάχιστοι Έλληνες αθλητές το έχουν καταφέρει αυτό. Αυτοί είναι οι Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο.
Πηγή www.koutipandoras.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)