Νίκος Μωραΐτης: Η ουρά του καναλάρχη

Η κάμερα λέγεται Big Brother όταν μπαίνει στην ιδιωτική ζωή του άλλου. Όταν μπαίνει σε μία δημόσια διαδικασία όπως η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, λέγεται διαφάνεια.
του Νίκου Μωραΐτη 
Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα λοιπόν. Που θα γίνει ό,τι δεν έγινε εδώ και 27 χρόνια.
Με πολύ απλές κουβέντες: Όποιος χρησιμοποιεί δημόσια συχνότητα για να έχει είτε τηλεόραση είτε προπαγανδιστικό μηχανισμό, πρώτα θα πληρώνει. Ο τζάμπας, που οικοδόμησε το καθεστώς Σημίτη – ΓΑΠ – Σαμαρά, πέθανε.
Η διαδικασία σαφής: Μπαίνουν και οι οκτώ επίδοξοι καναλάρχες μέσα, ξεκινάει η δημοπρασία από τα 3.000.000 ευρώ, ανέβαίνει κατά 500.000 ευρώ ανά προσφορά και όποιος δώσει τα περισσότερα, παίρνει κανάλι.
Αυτή τη διαδικασία τα ΜΜΕ της διαπλοκής την ονόμασαν «διαδικασία Big Brother», με σκοπό να την απαξιώσουν. Πρωτοστατούν μάλιστα στο χαρακτηρισμό τα ΜΜΕ εκείνα που θεοποίησαν τα ριάλιτι και έκαναν σταρ τους παίκτες τους. Ο lifestyle γάιδαρος είπε τον πετεινό κεφάλα.
Ξεχνούν όμως κάτι πολύ βασικό: Η κάμερα λέγεται Big Brother όταν μπαίνει στην ιδιωτική ζωή του άλλου. Όταν μπαίνει σε μία δημόσια διαδικασία όπως η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, λέγεται διαφάνεια.
Καμία κυβέρνηση και καμία αντιπολίτευση δεν μπορεί να πριμοδοτήσει τον εκλεκτό της στη σημερινή διαδικασία, κι αυτό γιατί, πολύ απλά, όποιος πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα, κερδίζει. Είτε είναι μπλε είτε πράσινος είτε κόκκινος.
Κι αυτό μεν ικανοποιεί την κυβέρνηση -αφού άλλωστε η ίδια το αποφάσισε-, κάνει όμως έξαλλη την αντιπολίτευση, που θεωρεί τη διαδικασία παράνομη! Ως άλλοι Αλαφούζοι, οι πολιτικοί της ΝΔ δεν κάνουν τίποτε άλλο από το εξής: Να περιμένουν τι θα πει ο ΣΚΑΪ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, για να πουν τα ίδια με τα ίδια ακριβώς λόγια.
Τις προηγούμενες μέρες τα υπάρχοντα κανάλια διεξήγαγαν (για μία ακόμη φορά) την άθλια προπαγάνδα: όλα πληρώνουν τους φόρους τους, κανένα δεν χρωστά, όλα είναι νόμιμα. Νόμιμα, κάνοντας παράνομη χρήση δημόσιας συχνότητας επί 27 χρόνια!
Ευτυχώς, ο κόσμος πια καταλαβαίνει. Εξασκημένος πλέον στην τηλε-προπαγάνδα, επιθυμεί σε ποσοστά άνω του 60% να προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης και, σε ανάλογα ποσοστα, βλέπει αυτό που πια δεν κρύβεται: Μία ολόκληρη παράταξη και ο αρχηγός της έγιναν η ουρά του καναλάρχη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ