Οκτώ οι τελικοί διεκδικητές των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών

Γενική Γραμματεία ΕνημέρωσηςΟκτώ υποψήφιοι για τέσσερις άδειες | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Η εγγυητική που κατέθεσε η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε., από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, ήταν διάρκειας 36 ημερών και μεταβιβάσιμη και όχι 365 ημερών και μη μεταβιβάσιμη όπως προβλέπει ο νόμος.
Θέμα υπήρξε και την υποψηφιότητα του Χρήστου Κολογρίτσα. Οι συνυποψήφιοι του, διαμαρτυρήθηκαν πως ο επιχειρηματικός όμιλος κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή ύψους 3 εκατ. ευρώ.
Η Επιτροπή έκρινε πως δεν υπάρχει κάποια παρατυπία. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού δεν αναφέρεται η ώρα που θα κατατεθούν οι εγγυητικές επιστολές.   

Alpha: Δικηγόρος του Β. Μαρινάκη ο Γ. Μαντζουράνης

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο νομικός σύμβουλος του δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες Γιάννης Μαντζουράνης πριν από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου είχε συνοδεύσει τον επιχειρηματία και διεκδικητή μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών Βαγγέλη Μαρινάκη, στον Άρειο Πάγο, δηλώνοντας πως είναι δικηγόρος του. Ο τηλεοπτικός σταθμός της Κάντζας εγείρει και αυτός ερωτήματα, για τη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθείται.   

Γ. Μαντζουράνης: «Ψευδές και συκοφαντικό»

Ο κ. Ματζουράνης με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» αναφέρει: «Είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη. Είμαι δικηγόρος του Θεόδωρου Κουρίδη, συγκατηγορουμένου του κ. Μαρινάκη, και ουδέποτε έχω εκπροσωπήσει τον κ. Μαρινάκη σε καμία δίκη. Τουναντίον, είμαι δικηγόρος του Δ. Κοντομηνά (σ.σ.: ιδιοκτήτη του ALPHA) στην υπόθεση του Ταμιευτηρίου και στο φορολογικό ποινικό του». 

Οκτώ υποψήφιοι για τέσσερις άδειες

Να σημειώσουμε ότι η προσομοίωση του συστήματος της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (29/08).
Η δημοπρασία θα ξεκινήσει την Τρίτη (30/08) περίπου στις 9 το πρωί. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ.
Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν οκτώ από τους 11 που κατέθεσαν αίτηση, καθώς απορρίφθηκε εξαρχής το ΑΡΤ (Καρατζαφέρης) που δεν είχε καταθέσει ούτε το παράβολο των 30.000 ευρώ και μετέπειτα το MEGΑ (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) αφού ο φάκελός του ήταν ελλιπής. Τελευταίος διεκδικητής που έμεινε εκτός «μάχης», το «Έψιλον».
Στη διαδικασία θα βρεθούν: STAR (Βαρδινογιάννης), ALPHA (Κοντομηνάς), ΑΝΤ1 (Κυριακού), ΣΚΑΪ (Αλαφούζος) και οι… άνευ καναλιού: Μαρινάκης, Σαββίδης, Καλογρίτσας και η «Ανεξάρτητος Πάροχος».
90 ημέρες χρόνος προσαρμογής
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε στον Real Fm και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ξεκαθαρίζοντας πως «θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Προβλέπεται να είναι μέχρι 90 ημέρες μάξιμουμ, και μετά όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει».
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)