Διερεύνηση σε βάθος για το σκάνδαλο της Digea

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών για τηναδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών, όπως την σημερινή αποστολή εξωδίκων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ προς την Singular Logic και στην Εurobank Business Exchanges που έχουν αναλάβει την διεξαγωγή του διαγωνισμού, κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν πως «με όσα έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας κανονικά θα έπρεπε να σιωπούν».
Οι ίδιες πηγές έκαναν γνωστό πως πολύ σύντομα θα αρχίσει να διερευνάται σε βάθος και το σκάνδαλο με τον διαγωνισμό της Digea, ο οποίος έγινε με μόλις έναν υποψήφιο, ενώ τόνισαν πως «τα μπραβιλίκια και οι τσαμπουκάδες δεν χωράνε. Υπάρχει κράτος και κυβέρνηση και όλα θα λυθούν σύντομα».
Υπενθυμίζουμε ότι το 2014 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων πραγματοποίησε διαγωνισμό  για την παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων. Οι κύριοι ενδιαφερόμενοι αρχικά ήταν τέσσερις. Η Digea, η Fοrthnet, ο ΟΤΕ και η DigitalUnion, όμως οι τρεις τελευταίοι αποσύρθηκαν από τον διαγωνισμό και η Digea έμεινε μόνη στη διεκδίκηση της θέσης.
Αφού «κέρδισε» τον διαγωνισμό, οι όροι του τροποποιήθηκαν δύο φορές, τη μια όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και την άλλη, το οικονομικό μοντέλο.
Τον επόμενο χρόνο το 2015 τα κανάλια εθνικής εμβέλειας κλήθηκαν να πληρώσουν απευθείας την εταιρεία παρακάμπτοντας «νόμιμα» το Δημόσιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ