Niko Ago: Αφήστε τον Μητροπολίτη Χίου, να ζει με τους εφιάλτες

Του Niko Ago
«Από άμβωνος, στις ημέρες του εορτασμού του Δεκαπεντάυγουστου αλλά και στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, «ξεσπάθωσε» εναντίον του συμφώνου συμβίωσης, των προσφύγων, για τους οποίους είπε, πως «δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες» ενώ επιτέθηκε και στον από 30ετίας θεσμοθετημένο πολιτικό γάμο, λέγοντας για τους δημάρχους, «δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας», αναφέρει το Έθνος.
Η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος, δεν μας έχει απασχολήσει αρκετά. Τουλάχιστον, ο υπογράφον πρώτη φορά μαθαίνει για την αποστολή μίσος που περατώνει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κι ότι προκαλεί κάποια έκπληξη με τα λόγια του. Αρκετοί συνάδελφοί του- δημόσιοι υπάλληλοι με τεράστια προνόμια- είναι γνωστοί για τις μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές, ομοφοβικές και μισάνθρωπες δηλώσεις. Αρκετοί «υπηρέτες του Θεού», πολλάκις έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν… τον Θεό τους, παρά μόνο μίσος, κακία και χολή.
Για τον συγκεκριμένο, όμως, επειδή τα έβαλε και με τους Δημάρχους που παντρεύουν ζευγάρια με πολιτικό γάμο, προτείνω κάτι πολύ απλό και μάλλον δίκαιο, προς τον Δήμαρχο της περιοχής: Αφήστε τον Μητροπολίτη σας να ζει με τα σκουπίδια. Εκείνα των κάδων και εκείνα της ψυχής του. Του αξίζει. Τα ζητάει ο ίδιος. Σεβαστείτε την επιθυμία του.
Σε ο,τι αφορά το συμπέρασμά του, πως «δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες», δεν υπάρχει καμιά απάντηση. Υπάρχει μόνο ευχές- αφού ως άνθρωπος του Θεού, πιστεύει στα μεταφυσικά φαινόμενα- που αξίζει να του γίνουν: Να ζήσει με την εικόνα του παιδιού στη φωτογραφία αυτού του άρθρου, όλη του τη ζωή. Να ξυπνά της νύχτες από τις κραυγές του μικρού Omran. Να βλέπει ότι του ζητάει βοήθεια ο μικρός και να μην μπορεί να του τη δώσει. Να ζητάει νερό και να μην μπορεί να τον ξεδιψάει. Να ζήσει με τους εφιάλτες που θα ζει και ο μικρός, την υπόλοιπη ζωή.
Ξέρω. Αυτά είναι λόγια που θα μπορούσε να τα πει ο… Μητροπολίτης αλλά ακριβώς για αυτό γράφονται. Επειδή, η μόνη γλώσσα που κατανοεί ένας τέτοιος μισάνθρωπος, είναι η δική του. Και αξίζει να γίνει μια εξαίρεση για χάρη του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)