Τσίπρας: Άριστα 20 στο υπ. Παιδείας - Πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια όλα τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ελλείψεις



Ο Πρωθυπουργός, μέσω Twitter τόνισε ότι «για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια όλα τα σχολεία της χώρας ανοίγουν χωρίς ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και βιβλία». Πρόσθεσε ότι «παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κοινωνίας». «Αυτή είναι η προτεραιότητα μας και αυτό μας διακρίνει», είπε.
Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι έχει ληφθεί ιδιαίτερη πρόνοια για την ειδική αγωγή καθώς και για τα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών με τη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου. Παράλληλα, εύχεται στους μαθητές και τις οικογένειές τους να έχουν μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία κατά την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς από τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές, μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου και του υφυπουργού Θεοδόση Πελεγρίνη. «Άριστα 20 στο υπουργείο Παιδείας», είπε ο Πρωθυπουργός μετά το τέλος της ενημέρωσής του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Οι περιφερειακοί διευθυντές παρουσίασαν αριθμητικά στοιχεία για τον μαθητικό πληθυσμό, τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας ότι τα σχολεία σε όλη τη χώρα άνοιξαν χωρίς προβλήματα με εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα τα σχολεία της Θάσου, που θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τρίτη λόγω της πυρκαγιάς που έπληξε το νησί, ενώ την Παρασκευή θα ανοίξουν τα μειονοτικά σχολεία λόγω της θρησκευτικής εορτής των μουσουλμάνων.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν οι περιφερειακοί διευθυντές στο γεγονός ότι Ειδικά Σχολεία έκαναν αγιασμό στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι τον Οκτώβριο, όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Πρωθυπουργός ρώτησε για απομακρυσμένα σχολεία όπως αυτά της Βωβούσας Ιωαννίνων και της Ερεικούσας, το νησάκι κοντά στην Κέρκυρα, και χάρηκε ιδιαίτερα όταν πληροφορήθηκε ότι ακόμη και εκεί είχαν φτάσει οι εκπαιδευτικοί. Ο κ. Φίλης, στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, έκανε λόγο για προϊόν πολύμηνου σχεδιασμού, σκληρής δουλειάς και συνεργασίας
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Είχαμε βάλει ένα στοίχημα μεγάλο, να επιστρέψουμε σε αυτή τη σχολική χρονιά στην κανονικότητα, να την προσεγγίσουμε και να την ξεπεράσουμε. Και ακούω από εσάς ότι όχι μόνο καταφέραμε να ανοίξουμε τα σχολεία αλλά έχουμε καταφέρει να πάνε στη θέση τους περισσότεροι αναπληρωτές από κάθε άλλη χρονιά». «Ο μεγάλος πόλεμος από δω και στο εξής είναι για να κατακτηθεί το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας, γιατί, το αυτονόητο καταφέραμε σήμερα, που εδώ και τόσα χρόνια δεν ήταν δεδομένο», πρόσθεσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ