Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,2 μονάδες καταγράφει δημοσκόπηση της Bridging Europe























Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, µε 4,2 µονάδες διαφορά από τη δεύτερη Ν∆ καταγράφει δημοσκόπηση της Bridging Europe για την εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ»Η έρευνα διεξήχθη αφού είχαν προηγηθεί, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, η ΔΕΘ και το σκάνδαλο με τις περούκες.
Θυμίζουμε πως η εταιρεία Bridging Europe ήταν ίσως η μοναδική που έπιασε σχεδόν με ακρίβεια τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Πρώτο κόµµα ο ΣΥΡΙΖΑ, µε 22,4%.
  • ∆εύτερο κόµµα η Ν∆, µε 18,2%.
  • Η διαφορά αυτή τη στιγµή είναι στις 4,2 µονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα αποτέλεσµα, µε 26% αναποφάσιστους. Που σηµαίνει ότι, µε τη σχετική αναγωγή, η µεταξύ τους διαφορά µεγαλώνει και άλλο.
  • Τρίτο κόµµα το ΚΚΕ, µε 7,4%.
  • Τέταρτο κόµµα η Χρυσή Αυγή, µε 7,1%.
  • Πέµπτο κόµµα το ΠΑΣΟΚ, µε 4,9%.
  • Εκτο κόµµα οι ΑΝΕΛ, µε 3,2%.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης µετριούνται κάτω του ορίου. Το Ποτάµι πιάνει 1,1%. Αντίθετα, η Ενωση Κεντρώων είναι στο 2,2%, πάνω από τη Λαϊκή Ενότητα (2,1%) αλλά κάτω από την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που µετριέται στο 2,5%.

Δεν θέλει εκλογές ο κόσμος
Τη στιγμή που Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά επιτακτικά εκλογές, μόλις το 31% λέει ΝΑΙ. Αυτό το αποτέλεσµα έρχεται µε όλα τα κανάλια να καταστροφολογούν από το πρωί ως το βράδυ.
Το αποτέλεσµα όλης αυτής της καταστροφολογίας, πάντως, δεν φαίνεται να ευνοεί άλλο τη Ν∆. Σε επίπεδα απόλυτης πλειοψηφίας (55%), ο ελληνικός λαός απορρίπτει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι αυτή τη στιγµή προς το συµφέρον της χώρας είναι η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.
Να δοθούν στην κοινωνία τα 246 εκατ. ευρώ ζητάει το 75%
Στο θέµα του διαγωνισµού για τις άδειες, το διακύβευµα εξαρχής ήταν τα χρήµατα που θα µαζευτούν για το δηµόσιο. Για αυτό η κυβέρνηση σχεδίασε µ’ αυτό τον τρόπο την τελική δηµοπρασία. Για να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό τίµηµα.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως τα 246 εκατοµµύρια θα δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές οµάδες. Το αποτέλεσµα της έρευνας είναι απολύτως ενδεικτικό: Τρεις στους τέσσερις Ελληνες συµφωνούν µε τον Τσίπρα. Το 75%.
Το νούµερο είναι απόλυτο. Και απολύτως προβληµατικό –ως προς τον επικοινωνιακό του χειρισµό- του Κυριάκο Μητσοτάκη που όχι μόνο θεωρεί άκυρο το διαγωνισμό αλλά έχει επίσης υποσχεθεί αυτά τα χρήματα να επιστραφούν στους καναλάρχες..

Περούκα_Gate: Το 83% του λαού θεωρεί ότι πήγαν να «στήσουν» θέμα
Όσον αφορά το θέμα που κυριάρχησε πρόσφατα, το σκάνδαλο των δημοσιογράφων περούκες στη Νέα Υόρκη, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 83% πως οι δημοσιογράφοι και οι εντολοδόχοι τους επιχείρησαν «να στήσουν ένα ανύπαρκτο θέμα και να το χρεώσουν στην κυβέρνηση». Το επιχείρημα πως οι δημοσιογράφοι έκαναν απλά ρεπορτάζ όπως παρουσιάστηκε από την πλειοψηφία των καναλιών το πιστεύει μόνο ένα 10% των πολιτών. Ένας στους δέκα, δηλαδή.

7 στους 10 Ελληνες πιστεύουν πως 
η «Σύνοδος του Νότου» ενίσχυσε την εικόνα της χώρας
Εντυπωσιακά υπέρ της πρωτοβουλίας Τσίπρα για τη Σύνοδο του Νότου, είναι τα αποτελέσματα της έρευνας. Ένα 65% των πολιτών συμφωνούν με την άποψη πως η Σύνοδος ενίσχυσε την εικόνα της χώρας με μόνο ένα 14% να επιλέγει ∆Γ/∆Α.
Ταυτότητα της έρευνας
Εταιρεία: Bridging Europe 
Σκοπός: Ερευνα για την πολιτική/οικονοµική επικαιρότητα 
Ηµεροµηνία διεξαγωγής: 20-22 Σεπτεµβρίου ∆είγµα: 1.168 άτοµα από 13 περιφέρειες της χώρας. Χρήση ποσόστωσης βάσει τοποθεσίας, φύλου, ηλικίας.
Μέθοδος: τηλεφωνική συνέντευξη, ηλεκτρονικό ερωτηµατολόγιο
Τυπικό σφάλµα: 2,5%
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΧΩΝΙ,www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)