Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Μουσείο Δημοκρατικής Ιστορίας θέλει να κάνει το σπίτι του πατέρα του ο Μπακογιάννης με 650.000 ευρώ επιχορήγηση ΕΣΠΑΟ Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, υιός του δολοφονηθέντα από τη 17Ν, Παύλου, ενέταξε το πατρικό του στο χωριό Βελωτά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με σκοπό να το μετατρέψει σε «Κέντρο Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας». Το κόστος θα ανέλθει στα 647.746,75 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο epsa.gr, ο συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης για τη Στερεά Ελλάδα φτάνει τα 190.052.422 ευρώ. Το εν λόγω έργο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής, με σκοπό να δέχεται κατ’ έτος 500 επισκέπτες.
«Πρόκειται ουσιαστικά για το σπίτι του πατέρα του Περιφερειάρχη στο χωριό Βελωτά, του δολοφονημένου, Παύλου Μπακογιάννη, όπου θα μεταμορφωθεί στο ισόγειο σε κέντρο ενημέρωσης για τη δημοκρατία στην Ελλάδα από την αρχαιότητα ως τις μέρες του βουλευτή Ευρυτανίας στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ στον όροφο θα διατηρηθεί η κατοικία όπου έζησε και μεγάλωσε με την έκθεση όλων των αντικειμένων ακόμη και προσωπικών, στο κοινό που θα το επισκέπτεται», αναφέρει χαρακτηριστικά το lamiakostypos.gr και συνεχίζει: «Στον υπαίθριο χώρο, στο χώρο των κερκίδων θα γίνονται συζητήσεις για τη δημοκρατία, τη ζωή και τη δραστηριότητα του Παύλου Μπακογιάννη.
Το πατρικό του σπίτι στη Βελωτά ο κ. Μπακογιάννης το είχε παραχωρήσει στο Δήμο Καρπενησίου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Περιφέρεια, ζητώντας να στεγαστεί εκεί ένα μουσείο Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας, το οποίο θα πάρει «σάρκα κι οστά» με ευρωπαϊκούς πόρους.
Η ένταξη του έργου γίνεται στον Άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας».Πηγή www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου