«Προπαγανδιστικά τα δελτία ειδήσεων Alpha, ΣΚΑΪ και STAR...»

Νίκος ΠαππάςΟ Νίκος Παππάς, το ΕΣΡ και
Σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, στο «Κόκκινο 105,5 FM», ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, εξήγησε την άποψη της κυβέρνησης για τον πόλεμο κατά της διαπλοκής, και τόνισε ως ένα στοιχείο αυτής της σκληρής αναμέτρησης, ότι αυτό το πράγμα που λέγεται «δελτία ειδήσεων» των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είναι εξόφθαλμα και συστηματικά η προπαγανδιστική γραμμή των αφεντικών τους: Κοντομηνά, Αλαφούζου και Βαρδινογιάννη.
Πέρα από το αν έχει και σε ποιο βαθμό δίκιο ο υπουργός, σε οποιαδήποτε «σοβαρή χώρα» -που λένε οι αφ' υψηλού κρίνοντες-, η δήλωσή του θα προκαλούσε πολιτικό και δημοσιογραφικό σεισμό.
Αν υπήρχε λ.χ. το ΕΣΡ, το οποίο εσκεμμένα μπλοκάρει η δεξιά αντιπολίτευση, θα όφειλε αμέσως να συνεδριάσει και να ελέγξει τη βασιμότητα της καταγγελίας του αρμόδιου υπουργού και να διαπιστώσει με βάση το Σύνταγμα (άρθρα 14 και 15) και την υφιστάμενη πλούσια και εξ Ευρώπης προερχόμενη νομοθεσία (περί της πλουραλιστικής, αξιόπιστης και ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών), αν οι καναλάρχες και οι διευθύνοντες το ειδησεογραφικό πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών (οι οποίοι ελέγχονται διότι εκπέμπουν σε δημόσιες συχνότητες) κάνουν σωστά τη δουλειά τους ή έχουν μετατραπεί σε ιμάντες μεταβίβασης της ιδιοτελούς προπαγάνδας των αφεντικών των ραδιοτηλεοπτικών ιδιωτικών ΜΜΕ.
Παρόμοια θα έπρεπε να αντιδράσουν τα πολιτικά κόμματα, οι δημοσιογραφικές οργανώσεις, οι επιστημονικοί φορείς, τα Πανεπιστήμια, τα συνδικάτα, τα ίδια τα ΜΜΕ και οπωσδήποτε οι ενδιαφερόμενες κοινωνικές οργανώσεις, οι διανοούμενοι, οι σκεπτόμενοι πολίτες - καταναλωτές άφθονου τηλεοπτικού ιδεολογικοπολιτικού αχταρμά. Να τοποθετηθούν δηλαδή συγκεκριμένα και αυστηρά με βάση την σοβαρή τεκμηρίωση που διαθέτουν ή θα αναζητήσουν για το μείζον ζήτημα της ποιότητας των «ειδήσεων» των ΜΜΕ η οποία στην ουσία αναφέρεται και στην λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Περιμένουμε λοιπόν, να αποδειχθεί αν είμαστε όντως σοβαρή χώρα της οποίας οι θεσμοί και οι πολίτες κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους ή αν τελικά ζούμε σε ένα απέραντο παραπληροφορημένο σκορποχώρι με καναλάρχες που διαθέτουν χρήμα (ως ευεργέτες) και οργανώνουν ιδιωτικούς δημοσιογραφικούς στρατούς υπεράσπισης της διαπλοκής τους.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ