Μοσκοβισί: Ελπίζω σε συνολική συμφωνία για το ελληνικό χρέος μέχρι το τέλος του έτους


Την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, εξέφρασε σήμερα Τρίτη, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε εκδήλωση του ευρωπαϊκού εντύπου Politico, στις Βρυξέλλες.
«Ελπίζω ότι θα έχουμε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, που θα περιλαμβάνει το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος, ενώ αναφέρθηκε στην «πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων.
Εξάλλου, ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως μετά από χρόνια εργασίας για την αποφυγή του Grexit, πλέον δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και πως στόχος τώρα είναι να χτιστεί μια ιστορία επιτυχίας (success story).
«Το Grexit θα μετάλλασσε την ευρωζώνη σε ένα καθεστώς σταθερής συναλλαγματικής, και η ιστορία δείχνει ότι αυτά δεν επιβιώνουν», υπογράμμισε επίσης ο Π . Μοσκοβισί.
Σε ό,τι αφορά την ευελιξία στην εφαρμογή του Πακέτου Σταθερότητας, ο επίτροπος Οικονομικών ανέφερε πως πρέπει να «δείξουμε προσήλωση στη συνοχή του Πακέτου». «Να το απλοποιήσουμε; Ναι. Να το καταστρέψουμε; Σίγουρα όχι», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε πως οι κυρώσεις υπάρχουν, αλλά η Επιτροπή προτίμησε να μην τις χρησιμοποιήσει αλλά να επιλέξει τον διάλογο και τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)