Νίκος Μωραΐτης: Όταν η Διαπλοκή κάνει μπεεε























Αυτή τη στιγμή, όλα τα παραδημοσιογραφικά καταγώγια που επέβαλαν οκτώ χρόνια Σημίτη, Άκη, Μαντέλη, Τσουκάτου, Γιάννου, Βενιζέλου, που ανέβασαν και έριξαν τον ΓΑΠ, που ανέβασαν και προσπάθησαν να κρατήσουν στην εξουσία τον Σαμαρά, βρίσκονται σε μία κοινή εργασία: Ποιο σκάνδαλο θα χτίσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα.
του Νίκου Μωραΐτη
Παρακολουθώ, τις τελευταίες μέρες, τις γραφίδες της Διαπλοκής. Όλες -κατά σύμπτωση (;)- βρίσκονται στην εναγώνια προσπάθεια να πείσουν το κοινό τους για δύο αντιστοιχίες:
Α. Της συνέντευξης τύπου του Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ το 2008 με τη φετινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ίδιο χώρο.
B. Της «υπόθεσης βοσκοτόπι» του υποψήφιου καναλάρχη Καλογρίτσα με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.
Ξέρουν ότι αυτά τα δύο γεγονότα έριξαν την κυβέρνηση Καραμανλή και πανηγυρίζουν ότι έχουν μπροστά τους την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, ο Γιώργος Παπαχρήστου, ένας από τους επιφανέστερους δημοσιογράφους της Διαπλοκής, γράφει στα ΝΕΑ για το Βατοπαίδι, χρησιμοποιώντας την υπόθεση ως υπόδειγμα σκανδάλου. Βλέπετε, τα πραγματικά γιγαντιαία σκάνδαλα, το χρηματιστήριο, η SIEMENS, τα εξοπλιστικά, οι μίζες, τα βρόμικα λεφτά στο ταμείο του Κόμματος ακουμπούν την κυβέρνηση του πατριάρχη της διαπλοκής, στου οποίου οι γνωστοί σημιτάνθρωποι του Τύπου πίνουν νερό.
Σημιτάνθρωποι τότε, μαγείρεψαν εκλογές, κατηύθυναν συνειδήσεις, κουκούλωσαν σκάνδαλα μεγατόνων και τώρα, στα αποκαΐδια της χώρας που οι ίδιοι λυμαίνονταν, έρχονται να στρατευθούν στο πλευρό του Κυριάκου για να γίνουν όλα όπως παλιά.
Είναι τόση η μανία τους να ξεφύγουν από το σημερινό εφιάλτη ενός μιντιακού τοπίου που δεν εξουσιάζει αλλά προσπαθεί να ισορροπήσει σε νέες -νομότυπες- βάσεις, ώστε φτάνουν στο ακραίο σημείο να συγκρίνουν τον Καλογρίτσα με τον Κοσκωτά!
Το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ΝΔ και οι εντεταλμένοι της δημοσιογράφοι είναι ότι ο Κοσκωτάς πήγαινε χέρι χέρι με το σύστημα ΠΑΣΟΚ, ενώ για τον Καλογρίτσα και τον όποιο Καλογρίτσα η κυβέρνηση απαντά: » όποιος δεν είναι νόμιμος εκπίπτει και να περάσει ο επόμενος».
Δεν ξέρω τι είναι ο Καλογρίτσας και τι θα αποδειχθεί. Στο κάτω κάτω, δεν ήταν λίγα τα λαμόγια του παρελθόντος για να πιστέψει κανείς ότι εξαλείφθηκαν. Και μπορεί ο επίδοξος καναλάρχης να εμφανίζεται ως «κόκκινος», τα 50 όμως πρώτα εκατομμύρια του δανεισμού του τα πήρε επί ΝΔ. Αυτή τη… λεπτομέρεια ξεχνούν να την πουν οι ρυπαρές φυλλάδες και τα διαδικτυακά τους παραρτήματα.
Αν θέλουμε πάντως να είμαστε διορατικοί, ακόμη και άμεμπτη, ηθική και ακέραιη να είναι η κυβέρνηση, ένα σκάνδαλο θα της το κατασκευάσουν. Αν δεν κάτσει ο Καλογρίτσας, θα βρουν κάτι άλλο. Έχουν το know how στην κατασκευή σκανδάλων και στην πτώση εκλεγμένων κυβερνήσεων. Αυτή τη στιγμή, όλα τα παραδημοσιογραφικά καταγώγια που επέβαλαν οκτώ χρόνια Σημίτη, Άκη, Μαντέλη, Τσουκάτου, Γιάννου, Βενιζέλου, που ανέβασαν και έριξαν τον ΓΑΠ, που ανέβασαν και προσπάθησαν να κρατήσουν στην εξουσία τον Σαμαρά, βρίσκονται σε μία κοινή εργασία: Ποιο σκάνδαλο θα χτίσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Έχουν πετύχει τόσο πολλές φορές το στόχο τους που είναι αρκετά ουτοπικό να πιστέψει κανείς ότι τώρα θα αποτύχουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)