Σοβαρεύονται οι βαρόνοι των ΜΜΕ;

ΚανάλιαDreamstime

Σταδιακά τα στελέχη των ΜΜΕ αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Και ότι η θεωρία τους για την «αριστερή παρένθεση» δεν βγαίνει, αλλά αντιθέτως όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι η διαπλοκή και οι αθέμιτες συναλλαγές της, μπορεί να πλούτισαν του ίδιους του βαρόνους και τα στελέχη τους, αλλά χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους στην Ενημέρωση.
Ο διευθυντής του Βήματος σήμερα γράφει πως «η κρίση μαστίζει συνολικά τον ευρύτερο κλάδο των εκδόσεων και εκτυπώσεων, συμπεριλαμβανομένων των εφημερίδων, των περιοδικών, του Τύπου και κατ' επέκταση της ενημέρωσης». Και ότι «η οικονομική κρίση να μην ερχόταν και ο ΣΥΡΙΖΑ να έμενε εκτός νυμφώνος, η κρίση θα εκδηλωνόταν με την αυτή ένταση».
Αυτό σημαίνει ότι ενώπιον των οικονομικών αδιεξόδων και του τέλους του τζάμπα χρήματος οι περισσότερες επιχειρήσεις ΜΜΕ αντιλαμβάνονται το τέλος εποχής. Ομολογούν ότι αντί για τσαμπουκάδες χρειάζονται στην πραγματικότητα πολλαπλή στήριξη. Αλλά με όρους εξυγίανσης, απόδοσης ευθυνών και κυρίως ενός γενικού σχεδίου.
Καθώς -όπως είναι γνωστό- οι εργαζόμενοι του Mega είναι πλέον 6 μήνες απλήρωτοι και απογοητευμένοι από την απαράδεκτη στάση των βασικών μετόχων του MEGA, κατέθεσαν  επισχέσεις εργασίας, ο ενημερωτικός τομέας νέκρωσε και οι άνθρωποι ψάχνουν για δουλειές. Στον ΔΟΛ, οι απλήρωτοι επίσης εργαζόμενοι, ζουν με την αγωνία αν θα έρθουν τα απαραίτητα κεφάλαια για τη λειτουργία της εταιρείας από τον Σταύρο Ψυχάρη, και φως δεν βλέπουν. Παρόμοια κατάσταση ζουν εργαζόμενοι και σε άλλα Μέσα που δυσκολεύονται να επιβιώσουν
Χρειάζεται μια μεγάλη τομή και στα ΜΜΕ, όπως και σε όλους τους κρίσιμους οικονομικούς κλάδους, για την ανασυγκρότησή τους σε υγιή βάση, ίσως με ένα είδος «νόμου Κατσέλη» για τη ρύθμιση των παλιών χρεών (όχι την παραγραφή τους), μια παρέμβαση τύπου Μαρινόπουλου, μαζί με την ενίσχυση από τους αναπτυξιακούς νόμους και την επιτάχυνση της πτωχευτικής διαδικασίας.
Δεν χρειάζονται συνεπώς άλλες υποκριτικές κραυγές περί «φίμωσης» των ΜΜΕ από την αντιπολίτευση -που τόσο ανόητα έχει υιοθετήσει τη ρητορική της πανικόβλητης διαπλοκής. Να πουν ευθέως ότι θέλουν να συζητήσουν ρεαλιστικά και σοβαρά με την κυβέρνηση και τα συνδικάτα για το μέλλον των Μέσων, την κοινωνική και δημοκρατική τους ευθύνη και το σήμερα και αύριο της χειραγωγούμενης, υποτιμημένης και ανασφαλούς εργασίας που επέβαλλαν στον κλάδο τους.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)