Μηνυσιομάνια


EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Βροχή πέφτουν οι μηνύσεις. Όλες έχουν σχέση με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Τέτοιος πανικός πια; Οι υπερθεματιστές αλληλομηνύονται. Οι χαμένοι της δημοπρασίας μηνύουν τους νικητές, κάποιοι μηνύουν και τους ηττημένους. Όλοι μαζί μηνύουν τα μέλη της επιτροπής που είχε την ευθύνη για το διαγωνισμό, αλλά και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.
Και σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε η μηνυτήρια αναφορά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατά παντός υπευθύνου. Δουλειές με φούντες για δικηγόρους και δικαστήρια και μπόλικη τροφή για τους δημοσιολόγους. Αν μπορείς να δεχτείς ως φυσιολογική και αναμενόμενη τη σύγκρουση μεταξύ των υπερθεματιστών και μεταξύ υπερθεματιστών και επιλαχόντων (είναι πολλά τα λεφτά, ισχυρά τα συμφέροντα και σημαντικό το διακύβευμα), δύσκολα μπορείς να κατανοήσεις την πρεμούρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δεν την απασχολεί μήπως κατηγορηθεί ότι με την πρακτική της δικαιώνει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι έχει μετατραπεί σε γραφείο τύπου των καναλαρχών; Δεν την προβληματίζει το γεγονός ότι η συμπεριφορά της δεν συνάδει με την απαίτηση της να αφεθεί ελεύθερη η δικαιοσύνη να αποφασίσει για το θέμα των αδειών; Προφανώς όχι. Άλλωστε ο βρεγμένος δεν την φοβάται τη βροχή. Και η Ν.Δ έχει γίνει μούσκεμα ταυτιζόμενη με τις απόψεις των μιντιαρχών. Αυτό είναι δικό της πρόβλημα.
Ωστόσο, πρόβλημα όλων μας είναι η άτσαλη προσπάθεια της να επηρεάσει την κρίση των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Γι αυτό και η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Το μήνυμα είναι σαφές προς το ΣτΕ: «προσέξτε τι θα αποφασίσετε. Αν βγάλετε το νόμο αντισυνταγματικό όλοι μαζί θα φωνάξουμε 'θριάμβευσε η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη', αν όμως βγάλετε το νόμο συνταγματικό θα είστε εκτεθειμένοι στην υποψία για χειραγώγηση».
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ