Πειθαρχική ποινή σε βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκο

Ο Ισίδωρος ΝτογιάκοςΠειθαρχική ποινή στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών | ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
Λίγες μέρες πριν από τις αρχαιρεσίες για το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου επέβαλλε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών, οδηγώντας τον εκτός της εκλογικής αναμέτρησης.
Η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών μετά τη δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του για το γεγονός πως είχε δρομολογήσει την ολομέλεια της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».
Μετά την επιβολή της συγκεκριμένης ποινής από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο Ισ. Ντογιάκος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του προσεχούς Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου για την εκλογή των νέων προϊσταμένων των δικαστηρίων στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου.
Οι νέοι προϊστάμενοι που θα αναδειχθούν στις εισαγγελίες όσο και στα μεγάλα δικαστήρια (Εφετείο και Πρωτοδικεία) θα κληθούν να διαχειριστούν τις υποθέσεις αυτές, πολλές εκ των οποίων έχουν ιδιαίτερα έντονη κοινωνική και πολιτική χροιά, ενώ η θητεία τους είναι διετής. 
Σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί στον κ. Ντογιάκο η πειθαρχική ποινή της απλής επίπληξης.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ