Τηλεοπτικά κάτεργα παρά θίν’ αλός

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εμφανείς ομοιότητες και διαφορές του ανανιπτηρίου της Μακρονήσου, του Παρθενώνος της νεωτέρας Ελλάδος, με το κολαστήριο της Καλλιθέας, το φοβερό κάτεργο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Γιάννης Πιτταράς αγωνιούσε για την έκβαση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών. Ωρες ήταν να στερηθεί ο δίαυλος στον οποίο εργάζεται το δικαίωμα να εκπέμπει και να βρεθεί ο ίδιος, μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους του, ανυπεράσπιστος στη ζούγκλα της ανεργίας.
Ξεσπάθωσε λοιπόν στο γυαλί, πνέοντας μένεα εναντίον του Μαξίμου και της διάτρητης διαδικασίας την οποία επέβαλε. «Ολοι μιλάνε για συνθήκες Μακρονήσου εκεί στη Γ.Γ. Ενημέρωσης» είπε, κατεχόμενος από απολύτως δικαιολογημένη συναισθηματική φόρτιση. Ο οικοδεσπότης Κωνσταντίνος Μπογδάνος, γνωστός για τις αλλεπάλληλες ακραίες του τοποθετήσεις, δεν συμμερίστηκε τον παραλληλισμό. «Ισως είναι υπερβολικό αυτό, έως πολύ υπερβολικό» τον προσγείωσε.
Ο συνομιλητής του προσποιήθηκε ότι δεν καταλαβαίνει και πειραγμένος, πιθανόν διότι επέστρεψε πρόωρα από τις διακοπές του, συμπλήρωσε: «Σωστά, γιατί στη Μακρόνησο είχανε και θάλασσα, ναι». Σε όσους βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν χυδαίο και ανιστόρητο τον πολύπειρο πολιτικό συντάκτη, προτείνω να το ξανασκεφτούν, όχι τόσο επειδή κατάγεται από χωριό λίγο βορειότερα απ’ το δικό μου, κάτι που όσο να ’ναι δημιουργεί αμοιβαία συμπάθεια τοπικιστικής φύσεως, όσο γιατί, αν ψηλαφίσουμε κατά βάθος τον ισχυρισμό του, θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχει και τόσο άδικο. «Αποφασίζεται ο περιορισμός των αριστερών στρατευσίμων εις ορισμένα στρατόπεδα διά να υποστούν αποτοξίνωσιν. Ολες οι στρατιωτικές μονάδες δέον όπως εκκαθαρισθούν από αριστερίζοντες ή υπόπτους αριστερισμού».
Ριψάσπιδες οι κομμουνιστοσυμμορίται έπρεπε πάση θυσία να αναμορφωθούν. Το ιδρυτικό κείμενο της Μακρονήσου είναι άκρως κατατοπιστικό. Αναντίρρητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερή. Το διαμηνύουν σε όλους τους τόνους τα μέλη της, ανεξαρτήτως του ότι ελάχιστοι πλέον το πιστεύουν. Το κακό με τον εξόφθαλμο αριστερισμό των καναλιών είχε όμως παραγίνει. Οφειλε να μπει φρένο και η Κουμουνδούρου ακολούθησε φυσικά την παλιά, δοκιμασμένη συνταγή. Απομόνωσε ερμητικά τους οκτώ σημαντικότερους εκπροσώπους τους για να τους σωφρονίσει και να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους.
Ιδροκοπούσε ο Σκαλούμπακας με τα παλικάρια του στο Μακρονήσι να πείσει τα κουμμούνια να υπογράψουν μια δήλωση μετανοίας, δυο αράδες όλη κι όλη, έβγαλαν ρόζους τα χέρια τους απ’ το άγριο ξύλο κι οι κρατούμενοι το βιολί τους. Προτιμούσαν να κουβαλούν νυχθημερόν κοτρόνες στο βουνό, παρά να πιάσουν το στιλό. Ο Παππάς δεν είναι χαϊβάνι, α πα παπά, να εφαρμόζει ξεπερασμένες, αναποτελεσματικές μεθόδους. Μετήλθε τα πιο σύγχρονα ψυχολογικά βασανιστήρια.
Ανάγκασε τους έγκλειστους στη Γ.Γ. Ενημέρωσης να βυθίσουν το χέρι στην τσέπη 775 φορές, βγάζοντας πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ την κάθε φορά. Τόσα πάνω-κάτω ήταν τα χτυπήματα στη διάρκεια των 66 ωρών που διήρκεσε η δημοπρασία. Αλλο ένα εξάρι και θα ’χαμε το βδελυρό αποτύπωμα του σατανά. Το χουνέρι που έπαθαν οι καναλάρχες, τέτοιοι φραγκοφονιάδες που ’ναι, ισοδυναμεί με το μαρτύριο της σταγόνας στην πιο προωθημένη μορφή του. Στο τέλος υπέγραψαν οικειοθελώς και ξηλώθηκαν 246 ζεστά εκατομμύρια να χτίσει ο Θε...Αλέξης, ενόψει ΔΕΘ, το δικό του success story, ήγουν να προσφέρει τα έσοδα φιλοδώρημα στις ευπαθείς ομάδες, όπως ο ΘΑμαράθ.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ