Εν αναμονή «λευκού καπνού» για τις άδειες

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Για τρίτη μέρα παραμένουν οι εκπρόσωποι των επίδοξων καναλαρχών, που συμμετέχουν στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, στο κτίριο της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ, με βάση το χρονοδιάγραμμα ενδέχεται να έχουν «κλείσει» οι πρώτες δύο άδειες. Σήμερα αναμένεται να δοθούν και οι άλλες δύο και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία κυλάει με αργούς ρυθμούς, συνεπώς οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη. Οι εκτιμήσεις είναι πως, τελικά, τα χτυπήματα στη δημοπρασία μπορεί να είναι αρκετά υψηλά και το συνολικό τίμημα να ξεπεράσει το ποσό που υπολόγιζε η κυβέρνηση.
Το μεσημέρι αντικαταστάθηκε η πρωινή βάρδια των αστυνομικών και ήρθε και το μεσημεριανό φαγητό, γεγονός που σημαίνει ότι και η σημερινή ημέρα αναμένεται μακρά.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί το πρακτικό που θα υπογράψουν οι επιχειρηματίες, που έχουν κατοχυρώσει άδεια και θα ενημερωθεί ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, ο οποίος θα προσέλθει στα γραφεία της ΓΓΕΕ για να ενημερωθεί.

«Η Ν.Δ. χρωστάει στο καθεστώς των καναλαρχών»

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε το πρωί πως «η Ν.Δ. χρωστάει στο καθεστώς των καναλιών και σήμερα, με τη στάση της απέναντι στον διαγωνισμό αδειοδότησης, βρίσκεται πλέον σε πλήρες αδιέξοδο».
Μιλώντας στο ραδιοφωσταθμό «στο Κόκκινο» η κυβερνητική εκπρόσωπος συνέχισε την επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «εξυπηρετείται από την ποιότητα ενημέρωσης όλων των προηγούμενων χρόνων και θέλει το ίδιο: να εξυπηρετείται».
Κατηγόρησε ακόμη τη Ν.Δ. για το γεγονός ότι ενώ αρχικά είπε ότι θα καταργήσει τον διαγωνισμό, στη συνέχεια άλλαξε στάση και είπε ότι δεν θα καταργήσει τον διαγωνισμό αλλά θα συμπληρώσει με άδειες.
Αναφορικά με την πορεία μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι «μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής όσων αδειοδοτηθούν, ούτως ώστε να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των όρων του διαγωνισμού.
»Όσον αφορά, δηλαδή, την ποιότητα του προγράμματος, τον αριθμό αλλά και τις ειδικότητες των εργαζομένων, μια σειρά όρων που υπάρχουν στον διαγωνισμό» και «χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής σε αυτό, είτε κάποιος είναι παλιός είτε καινούργιος που θα έχει πάρει τηλεοπτική άδεια».
Διευκρίνισε, επίσης, ότι το διάστημα αυτό θα είναι περίπου 90 ημέρες και στη συνέχεια, το σήμα θα μεταφέρεται μέσω της DIGEA, μόνο για τους σταθμούς που έχουν αδειοδοτηθεί.

Την τιμητική τους τα ασφαλιστικά μέτρα

Σημειώνεται ότι η δεύτερη (Τετάρτη) ημέρα του διαγωνισμού ξεκίνησε με τη θυροκόλληση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων από ANT1, STAR, ALPHA και ΣΚΑΪ κατά της διαδικασίας στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ).
Αμέσως μετά την ανάδειξη των νικητών αναμένεται να υπάρχουν και νέες ενστάσεις ή προσφυγές από τους ενδιαφερόμενους - είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο.
Υπενθυμίζεται ότι αυτοπροσώπως κατέφτασαν την Τρίτη στη ΓΓΕΕ οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, Θοδωρής Κυριακού και Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, με τις... βαλίτσες τους, προβλέποντας ότι η διαδικασία μπορεί να κρατήσει αρκετά.
Δημήτρης Κοντομηνάς και Γιάννης Αλαφούζος προτίμησαν να στείλουν αντιπροσώπους τους και να μη συμμετάσχουν οι ίδιοι στη διαδικασία.
Να σημειώσουμε πως αναστάτωση δημιουργήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (σ.σ. στους παρευρισκόμενους) έξω από το κτίριο της Γ.Γ.Ε.Ε. όταν στον ουρανό εθεάθη ένα drone να πλησιάζει το κτίριο. Το drone, απομακρύνθηκε μετά από λίγα λεπτά.

Σενάρια και φήμες

Παρά τα σενάρια τα οποία κυκλοφορούν από τα πηγαδάκια των δημοσιογράφων έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, αλλά και γενικότερα, καμία ενημέρωση ή είδηση υπάρχει «από μέσα προς τα έξω», καθώς έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ