Ελλάδα-Ρωσία κοινοπραξία;

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
Τη δημιουργία κοινοπραξίας για την εκμετάλλευση φυσικών πόρων φέρεται να πρότεινε η Ελλάδα στη Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα έργα προτάθηκαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό και σημείωσε ότι γίνονται συνομιλίες για το ζήτημα.
Η Ελλάδα πρότεινε στη Ρωσία τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας για την εκμετάλλευση φυσικών πόρων, δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.
«Υπάρχουν έργα που προτάθηκαν από τους έλληνες συναδέλφους μας, όπως μια κοινοπραξία για την εξόρυξη φυσικών πόρων στην ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο Ντβόρκοβιτς στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.
Τα έργα αυτά «προτάθηκαν στο ανώτατο επίπεδο, και από τον έλληνα πρωθυπουργό. Γίνονται συνομιλίες για το ζήτημα. Αλλά θα χρειαστεί η έγκριση των ελληνικών αρχών», πρόσθεσε ο ίδιος.
O Αρκάντι Ντβόρκοβιτς ανέφερε ότι η ρωσική κρατική επιχείρηση αερίου Gazprom διαπραγματεύεται με ελληνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ΥΑΦΑ-Ποσειδών, με την οποία συνεργάζεται επί σειρά ετών.

Μας ενδιαφέρει ο νότιος διάδρομος Φυσικού Αερίου

Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti, τόνισε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην κατασκευή του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στη νότια Ευρώπη, αλλά η απόφαση για το ζήτημα αυτό βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός αγωγού αερίου, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε, αλλά όλα εξαρτώνται από την Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο πρακτορείο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Νόβακ χθες Σάββατο. Μετά τη συνάντηση, ο Νόβακ τόνισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του έργου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου.
Σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη, για το έργο ενδιαφέρονται επίσης η Ιταλία και η Αυστρία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως οι δύο χώρες μπορεί να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με την Κομισιόν για το ζήτημα.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ