Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Κοινωνική Οικονομία

 

«Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Κοινωνική Οικονομία-Ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή το νέο Νομοσχέδιο» ονομάζεται η εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, στην αίθουσα Περιφέρειας Αττικής (κτίριο Δ/νσης Μεταφορών επί της Λ. Μεσογείων 156 στον Χολαργό). Η εκδήλωση οργανώνεται από την Θεματική Ομάδα Κοινωνικής Οικονομίας τωνΟικολόγων Πράσινων, με την υποστήριξη των διοργανωτών του «Ανοικτού Συνεδρίου Κοινωνίας Πολιτών για την Κοινωνική Οικονομία».
Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η «Εφημερίδα των Συντακτών», εκ μέρους της οποίας θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τρίμης.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με χαιρετισμούς οι υπουργοί Γιάννης Τσιρώνης και Ράνια Αντωνοπούλου, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και βουλευτές. Θα παρέμβουν επίσης εκπρόσωποι των κομμάτων: ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛΛ. και ΚΙΔΗΣΟ, αλλά και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και οργανώσεων κοινωνικής οικονομίας, αλλά και αυτοδιοικητικοί και πανεπιστημιακοί.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει ένα απαραίτητο βήμα δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο τομέα που επιχειρούνται με το νέο νομοσχέδιο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική αδυναμία το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει η σύνταξη ενιαίου και συγκροτημένου στρατηγικού σχεδίου για την κοινωνική οικονομία, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος για την ανάδειξη του τομέα σε 3ο πυλώνα της οικονομίας και μοχλό βιώσιμης διεξόδου από την κρίση. Επιχειρούν με την ημερίδα αυτή να παρέμβουν αποφασιστικά, στο να δοθεί η αναγκαία πολιτική κατεύθυνση αλλά και προγραμματισμός για τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.  
Δείτε ενδεικτικά τα άρθρα:
 Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία και ΚΟΙΝΣΕΠ (του Αριστείδη Στρατάκου)
Πληροφορίες:
  • Χριστίνα Ευθυμιάτου (Συντονίστρια ΕΓ των ΟΠ) 6941527255
  • Κώστας Διάκος (Υπεύθυνος ΠΣ  Κοιν. Οικονομίας) 6972223030
  • Βλαχάβα Ηρώ, Ζορμπάς Κώστας (γραμματεία) 2103306301
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)