Ηρθε το βόδι απ' το νερό

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νισάφι πια. Εδώ κόσμος και κοσμάκης πνίγεται σε μια κουταλιά νερό και μολαταύτα συναντάς, εν έτει 2016, πλήθος ξενέρωτους, οίτινες, αβρόχοις ποσί, ρίχνουν άφθονα κυβικά στον μύλο της αντιπολίτευσης, αντιδρώντας στην αξιοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Εξέλιπεν ο κοινός νους στην Ψωραλέξαινα. Τι να πεις; Καιρούς και ζαμάνια δεν είδαμε χαΐρι και προκοπή με την ΟΥΛΕΝ και την ΞΟΥΛΕΝ. Τ' αγγέλου τους δεν έδιναν νερό. Μια ζωή υγρασίες, έλη, βούρκοι, κουνούπι, μαλάρια, μπόρες, δρολάπια, κατακλυσμοί και πελαγωμένες γριούλες σε πλημμυρισμένα υπόγεια. Ασε κατά μέρος τα μπουγελώματα απ' τους τεντιμπόηδες. Νταλαβερίζονται επιπροσθέτως οι εν λόγω ένοχες εταιρείες με τις αποχετεύσεις. Μπόχα και δυσωδία. Κάποιος έπρεπε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα. Και βρέθηκε ευτυχώς η πρωτοδεύτερη φορά Αριστερά να εκποιήσει μπιρ παρά τα δύσοσμα νερά μια ώρα αρχύτερα να ξεβρομίσει ο τόπος.
Εγκαλούν την εθνοσωτήριον κυβέρνησιν οι κακεντρεχείς και οι ανυπόληπτοι πως τάχα μου θολώνει τα νερά, πράττοντας, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, τα εκ διαμέτρου αντίθετα απ' όσα έταζε προεκλογικά. Σφάλλουν. Διότι ο Θε...Αλέξης ξηγήθηκε πεντακάθαρα, σαν γάργαρο νεράκι: «Οποιοι σκέφτονται να ξεπουλήσουν τα φιλέτα του Δημοσίου να μάθουν να λογαριάζουν με τον ξενοδόχο, όχι χωρίς» είχε διασαφηνίσει σε ανύποπτο χρόνο. Προτού κυλήσει το νερό στ' αυλάκι, άπλωσε την αρίδα του στη ρεσεψιόν, άνοιξε τα τεφτέρια και κατάλαβε πως η σημαδιακή κουβέντα σηκώνει ωκεανούς με το υγρό στοιχείο.
Ριζοσπάστης και προπαντός ρεαλιστής, στάθμισε τις απαιτήσεις των τουρ οπερέιτορ και τους παρέδωσε γην και ύδωρ για να τους ξεχρεώσει, βάζοντας τα εκλεκτότερα μέρη του μόσχου προσφορά· τσάμπα πράμα. Λαίμαργοι αλλοδαποί κοιλιόδουλοι, σωστές καταβόθρες, χλαπάκιασαν μισοτιμής σπαλομπριζόλες τεράστιες σαν αεροδρόμια, σιδηρόδρομο κατσαρόλας με μανέστρα γιουβέτσι, κιλότο σούπα σαν λιμάνι της αγωνίας και μούρλια σβέρκο Ελληνικού. Μπαΐλντισαν τουρκιστί με τόσο κρέας, την ταράτσωσαν ιταλιστί, εκόρεσαν ελληνιστί, έσκασαν κατά το κοινώς λεγόμενον και ζήτησαν οι άνθρωποι λίγο νεράκι να ρευτούν μπας και χωνέψουν. Στη χώρα του Ξενίου Διός θα ήταν αγένεια να τους αφήσουμε διψασμένους. Τους έπιασε κορόιδα ο πανδοχέας και τους πασάρισε κοψοχρονιά τους επιλήψιμους φορείς ύδρευσης.
Αφεριμ ανέκραξε ώς κι ο Σόιμπλε που πίνει νερό εδώ και καιρό στο όνομα του πανούργου ηγέτη μας. Εκεί που η δουλειά ήταν τελειωμένη κανονικότατα, που έπιναν το αμίλητο νερό οι βολευτές, έτοιμοι να σηκώσουν το χέρι και ίσα βάρκα ίσα νερά να ψηφίσουν ξανά «ναι σε όλα», άρχισαν να κάνουν νερά δυο οικολόγοι του γλυκού νερού, τουτέστιν των υδροβιοτόπων. Φοβήθηκε ο κυρ Αλέκος μήπως φτάσει στη βρύση και δεν πιει νερό και τους κάλεσε εσπευσμένως στο χάνι, ζητώντας τους να νερώσουν το κρασί τους. Μπήκαν σαν βρεγμένες γάτες οι μουστερήδες και ο οικοδεσπότης τούς τρατάρισε το νερό της λησμονιάς. «Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό» τους απείλησε και τους καλόπιασε εξηγώντας τους πως «το αίμα νερό δεν γίνεται», ώσπου τους έφερε στα νερά του. Είπαν νερό κι αλάτι οι νερουλοί και πήγαν προς νερού τους. Ηθικόν δίδαγμα: «Αν κάνει ο Μάρτης δυο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα, χαρά στο τυχερό το fund που τα 'χει αγορασμένα».
Πηγή www.efsyn.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ