Ηχηρή καταδίκη της εγκληματικής δράσης της Χ.Α.

Ηχηρή καταδίκη της εγκληματικής δράσης της Χ.Α.

dolofonia-fussa-xa-630.jpg

Μαζική συμμετοχή για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου ΦύσσαΜαζική συμμετοχή για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα | ΑΠΕ - ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές
Μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι.
Παρόντες η ΚΕΕΡΦΑ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά, η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ, σωματεία, συνδικάτα, οργανώσεις, η ΟΡΜΑ, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, ο ΣΦΕΑ και φοιτητικοί σύλλογοι.
Ανάμεσά τους οι Αιγύπτιοι ψαράδες, που τον Ιούνιο του 2012 δέχτηκαν στο σπίτι τους στο Πέραμα τη δολοφονική επίθεση του τοπικού τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης.
Οι καταθέσεις τους τις τελευταίες μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι συγκλονιστικές, όπως συγκλονιστική ήταν και η σημερινή τους δήλωση από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Παύλος: «Είμαστε παιδιά της Μάγδας Φύσσα».
ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
«Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε», βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι, στέλνοντας μήνυμα ταχείας εκδίκασης και παραδειγματικής τιμωρίας των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου.
Λίγες ώρες αργότερα, πλήθος κόσμου παραβρέθηκε σε σιωπηλή συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας ύστερα από κάλεσμα της οικογένειας του αντιφασίστα μουσικού.
Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του γιου της | ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μικροένταση στο Κερατσίνι

Μετά την πορεία σημειώθηκε μικροένταση σημειώθηκε στην οδό Παύλου Φύσσα, όταν άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε υποκατάστημα τράπεζας προκαλώντας φθορές.
ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Άλλη ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά σε κάδους σκουπιδιών, ενώ εκτόξευσαν φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που «απάντησαν» κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Ύστερα από λίγη ώρα η ένταση εκτονώθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ: Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι πριν τρία χρόνια φανέρωσε σε ολόκληρη την κοινωνία με τον πιο τραγικό τρόπο το απεχθές πρόσωπο των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια εγκληματική νεοναζιστική συμμορία που έχει πρωταρχικό στόχο την εξόντωση όλων όσοι αγωνίζονται για μια δικαιότερη κοινωνία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί όλους τους πολίτες να υπερασπιστούν τις αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
«Σε μια περίοδο που οι νεοναζί επιχειρούν, με αφορμή το δράμα χιλιάδων προσφύγων, να σπείρουν το δηλητήριο του φυλετικού μίσους, ο αγώνας για όσα πάλεψε σε όλη του τη ζωή ο Παύλος Φύσσας καθίσταται προτεραιότητα».
ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΚΕ: Απαράδεκτο να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι

«Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις άλλες εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ, κατά συνδικαλιστών, κατά μεταναστών, είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι, όπως και όσοι τους καθοδήγησαν ιδεολογικά, πολιτικά, επιχειρησιακά σ’ αυτές τις δολοφονίες και τις εγκληματικές πράξεις, είναι απαράδεκτο να μην έχει ολοκληρωθεί η δίκη της ΧΑ», τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ το ΚΚΕ στην αντιφασιστική συναυλία που οργάνωσε η ΚΝΕ.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε τις «τεράστιες πολιτικές ευθύνες» των κυβερνήσεων «και η σημερινή για τους 20 μήνες που κυβερνά, αλλά και η προηγούμενη για τους αντίστοιχους μήνες που κυβερνούσε, μετά από αυτά τα τραγικά επεισόδια».
«Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλουμε να δώσουμε ως μήνυμα είναι ότι εξακολουθούν να είναι επίκαιρα τα λόγια του ποιητή Φώντα Λάδη, που τα έκανε τραγούδι ο Θάνος Μικρούτσικος "το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"», κατέληξε ο γ.γ. του ΚΚΕ.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)