Στη στήριξη ευπαθών ομάδων τα χρήματα από τις άδειες

Αλέξης Τσίπρας«Δίνεται ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Στη δέσμευση ότι τα έσοδα από τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών θα διατεθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προχώρησε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλοντας ότι το λεπτομερές σχέδιο θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ. 
Από το Δερβένι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα 2/3 ως το τέλος του 2016, και το 1/3 ως το τέλος του 2017, από τα 246 εκατ. για τις τηλεοπτικές άδειες, θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις στήριξης ευπαθών ομάδων.
«Σήμερα δίνεται ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας» τόνισε ο ίδιος στην ομιλία του στο πλαίσιο των εγκαινίων του τμήματος της Ολυμπίας οδού από την Κόρινθο μέχρι το Κιάτο.
Το πρώτο μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι ότι ήλθε η ώρα να σταθεί ξανά η χώρα στα πόδια της και το δεύτερο ότι σταματά η ανομία και η ασυδοσία και όλοι είναι ίσοι πλέον απέναντι στον νόμο, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα.
Μίλησε για απροσδόκητα υψηλό τίμημα και ​διαμήνυσε σε όλους ότι δεν θα παίρνουν έργα με κόλπα, αλλά παντού και θα υπάρχουν κανόνες και αδιάβλητοι κανονισμοί.
Μετά από 27 χρόνια ασυδοσίας, μπαίνουν κανόνες και όπως λέει ο λαός μας «αν είσαι παπάς με την αράδα σου θα πας». Και αυτό δεν αφορά τον υπουργό Επικρατείας, αλλά όσους θέλουν να διαχειριστούν δημόσιες συχνότητες, συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση κράτησε μια στάση που δεν της αξίζει και ότι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος είναι πάνω από όλα.
Σημείωσε δε πως η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη ταυτίστηκε με ιδιωτικά συμφέροντα. Τους καλώ να παραδεχθούν το ατόπημά τους και από εδώ και πέρα, πρέπει με συναίνεση να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, συμπλήρωσε.
Αλέξης ΤσίπραςΣτην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Χρήστος Σπίρτζης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Παν. Κουρουμπλής, δήμαρχοι και περιφερειάρχες | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τη δυτική Ελλάδα, την πιο αδικημένη πλευρά της χώρας, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι τα τμήματα της Ολυμπίας οδού που παραδίδονται στην κυκλοφορία, είναι οι πρώτοι καρποί μιας δύσκολης προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο.
Για τα έργα των οδικών αξόνων, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, εξοικονομήθηκαν 172 εκατ. ευρώ από την Ολυμπία οδό, 230 από την Ιονία οδό και 225 από τον Μωρέα. Ενώ έως τον Μάρτιο του 2017, πέραν των τριών αυτών οδικών αξόνων, ολοκληρώνονται και οι άλλοι δύο, ο Ε65 και τμήμα Μαλιακού-Κλειδίου.
Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις από προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε η χρήση των οδικών αξόνων να μην έχει απαγορευτικό κόστος για τους πολίτες. Συμπλήρωσε ότι σταδιακά θα μπούμε στη λογική των αναλογικών διοδίων.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ