Κρίσιμες επαφές Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το προσφυγικό

Κρίσιμες συναντήσεις θα έχει από σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος θα συμμετάσχει στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με θέμα το προσφυγικό, η οποία ξεκινά το μεσημέρι της Δευτέρας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί ομιλία στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής για τηνδιαχείριση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).
Ο πρωθυπουργός θα μετάσχει επίσης στη συζήτηση της 4ης Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: Global compact for responsibility-sharing for refugees; respect for international law.
Αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει Δεξίωση Υποδοχής από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων.
Ακολούθως το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Εκδήλωση Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την 1η επέτειο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Παράθεση επίσημου γεύματος από Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών.
Σύνοδος των Ηγετών για το Προσφυγικό υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ομιλία του πρωθυπουργού.
Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί μεταξύ 16.30-17.15 με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί μεταξύ 11.00-12.00 με τονΑρχιεπίσκοπο Aμερικής Δημήτριο, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν κι-μουν μεταξύ 18.30-18.40, ενώ στις 19.00 ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην ΓΣ του ΟΗΕ.
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Ν. Υόρκη προς Βιέννη, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.
(Σημειώνεται ότι όλες οι ώρες αναγράφονται σε τοπική ώρα Νέας Υόρκης δηλαδή μείον 7 από την ώρα Ελλάδας).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ