Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Πέθανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Νίκος Αγγέλου

Νίκος ΑγγέλουΥπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης | EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη, ο αγροτοσυνδικαλιστής της ΠΑΣΥ στην Αργολίδα, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Νίκος Αγγέλου.
Ο Νίκος Αγγέλου υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και ήταν μπροστάρης στα αγροτικά μπλόκα της Πελοποννήσου τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Ακόμη, υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ στις τελευταίες ευρωεκλογές.
Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας, καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους «να τιμήσουν με την παρουσία τους τον πρωτοπόρο αγωνιστή του αγροτικού κινήματος, που έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του τον αγώνα προάσπισης των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς». Προσθέτοντας, «ο Νικόλας με τον τρόπο δράσης του αλλά και με τον τρόπο που έζησε σε όλη του τη ζωή αφήνει παρακαταθήκη και αποτελεί παράδειγμα αγώνα για όλους μας».
Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ αναφέρει:
«Ένας φλογερός και ακάματος αγωνιστής του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ο Νίκος Αγγέλου, "έφυγε" από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών.
Κτηνοτρόφος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Νίκος Αγγέλου πρωτοστάτησε και πρωταγωνίστησε στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς στην Πελοπόννησο και σ' όλη τη χώρα.
Μάλιστα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την αρρώστια του τον τελευταίο καιρό, δεν έπαψε να έχει ενεργό και ηγετικό ρόλο στο αγροτικό κίνημα και, τον περασμένο Φλεβάρη, συμμετείχε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των μπλόκων με τον πρωθυπουργό, εκπροσωπώντας τους αγωνιζόμενους αγρότες της Πελοποννήσου.
Απλός, άμεσος και ευθύς στη διατύπωση των σκέψεων, των απόψεων και των θέσεών του, ο Νίκος Αγγέλου, διακρινόταν για την αταλάντευτη πίστη του στο δίκιο του αγώνα, το ασίγαστο αγωνιστικό του πάθος, το ανυπότακτο ήθος του και έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης και εκτίμησης στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο. Το αγωνιστικό του παράδειγμα θα διαπαιδαγωγεί τους νέους αγωνιστές που θα μπαίνουν στο αγροτικό κίνημα.
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του, στα παιδιά του, στους συγγενείς και συναγωνιστές του.
Θα τιμάμε τη μνήμη του Νίκου στους αγώνες που συνεχίζονται και δεν πρόκειται να σταματήσουν "μέχρι ο αγρότης να γένει αφέντης του μόχθου του", όπως ο ίδιος, χαρακτηριστικά, έλεγε».
Η κηδεία του Νίκου Αγγέλου θα γίνει την Πέμπτη (01/09) στις 4.00 το απόγευμα στην Αμυγδαλίτσα Αργολίδας.
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου